4/8
Skladovanie potravín - časť prvá

Skladovanie potravín - časť prvá

4. srpna 2021 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Kuchyne , Príbory , Riad

Sponzorované odkazy

Udržiavanie čistej a upratanej kuchyne sa pri varení veľmi hodí, rovnako ako vedieť, kde sa, čo nachádza. A aby sme vám pomohli udržiavať vašu kuchyňu organizovanú, našli sme praktické a cool vychytávky na Yankodesign.com, ktoré sú dielom mladých a progresívnych návrhárov. Inšpirujte sa k usporiadaniu vašej kuchyne tak, aby bola na vás Márie Kondo pyšná!

Silicone Zip ZOP

Ak spoločnosť Tupperware úplne spôsobila revolúciu v tom, ako skladovať potraviny v pevných nádobách, Silicone Zip Top úplne revolúciu v tom, ako je možné skladovať flexibilne. Flexibilný dizajn Silicone Zip Top je dodávaný s plochou základňou, ktorá mu umožňuje stáť na policiach a pracovnej doske či v skrinke. Na hornej strane má potom „vrecúško“ pásik so zipsom.

Silná silikónová konštrukcia a spoľahlivý mechanizmus zipsu / klipu zaisťujú, že sa potraviny nevysypú. Vďaka silikónu, sú vrecká nekonečne opakovane použiteľné, prakticky nezničiteľné, tiež nepriepustné pre teplo, alebo chlad a umývateľné v umývačke. Čo viac si priať!

Sang Bo

Existuje kórejská prax pokrývania potravín látkou (Sang bo), ktorá má po stáročia tradíciu a funguje dobre. Poťah z hodvábnej textílie ju udržuje v lete vetranú, zatiaľ čo v zime izolovanú. Inovované Sang bo je inšpirované týmto jednoduchým riešením a bolo navrhnuté tak, aby udržiavalo čerstvé jedlo a to si zachovalo pôvodnú kvalitu živín.

Je to kupolová pokrývka jedla a sprievodná základná doska. Poťah má hore časovač, kde si môžete vybrať medzi chladením, alebo teplom aj to, ako dlho ho chcete udržiavať v chode.

Slock Minka Kim

Návrhár spoločnosti Slock, Mink Kim, sa na potraviny pozrel z iného uhla pohľadu. Zistil, že bežné systémy pre skladovanie potravín sa zameriavajú predovšetkým na funkčnosť a prehliadajú použiteľnosť, čo sťažuje prenášanie nádob, najmä viac naraz. Slockova konštrukcia umožňuje prenášanie troch kontajnerov pomocou zakrivenej pohodlnej rukoväte.

Keď používateľ dorazí k stolu, pomerne múdra, posuvná konštrukcia umožňuje, aby tri kontajnery ľahko ležali vodorovne na stole. Tak sa zabráni nehodám a nechceným únikom. Kombinácia zakriveného skla, neobvyklého okrúhleho tvaru a farebných možností umožňuje, aby sa Slock bez problémov integroval do interiéru kuchyne.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS