25/4
O nábytok z masívu sa bijú aj dizajnéri

O nábytok z masívu sa bijú aj dizajnéri

25. dubna 2022 v 00.00 , Design

**Drevo je ako materiál veľmi obľúbený medzi výrobcami nábytku. Totižto ide o najstarší materiál z ktorého sa nábytok vyrába a zároveň ponúka najlepšie vlastnosti. Cez nábytok chce drevo do každého interiéru vniesť kus originality a jedinečnosti. **

Pri výbere nábytku kladú ľudia veľký dôraz na dizajn a materiál z ktorého je vyrobený. Nábytok z masívu sa najčastejšie vyrába z borovicového, bukového a dubového dreva. Borovica je napríklad významná pre svoje antistatické účinky. Okrem toho vyniká svojou vôňou a krásnymi kresbami, ktoré so sebou prináša.

Ďalším významným drevom je buk. Toto drevo vyniká svojou tvrdosťou a pevnosťou, ktoré je odolné voči poškodeniu. Buk je obľúbeným materiálom pri výrobe masívu vďaka dobrému lepeniu a ohýbaniu. Bukové a dubové drevo patrí medzi tvrdšie dreviny, vďaka čomu je nábytok z nich vyrobený trvácny a vydrží roky.

Masívny nábytok do každého interiéru

Nábytok z masívu je vyrobený len z prírodného dreva. Je nie len kvalitný, ale aj jedinečný. Každý kúsok ponúka originálnu kresbu, ktorá vytvorí v novom priestore elegantný a mocný dizajn. Nábytok ponúka široké spektrum pre každý interiér. V obývačke perfektne vynikne masívna komoda, konferenčný stolík, vitrína či TV stolík.

V spálni si môžete vychutnať masívnu posteľ s úložným priestorom, čalúneným čelom či v klasickom dizajne. Šaty a obleky si odložíte do skrine z masívu so zrkadlom, na nožičkách, v škandinávskom a rustikálnom dizajne. Jedáleň a kuchyňa môže žiariť vďaka jedálenskému stolu z masívu so stoličkami, vitríne či lavici z prírodného dreva.

Detská izba vydrží roky vďaka masívnemu nábytku s detskými vzormi pre predškolákov aj pre tínedžerov. Masívny nábytok pomôže vytvoriť v miestnosti nádych minimalizmu, ktorý nepotrebuje žiadne iné dekorácie. Drevo vydrží veľa rokov a nepotrebuje špeciálnu starostlivosť.

Výhody masívneho nábytku

  • Drevený nábytok je originálny a spomedzi všetkých vyniká špecifickou vôňou a kresbou dreva.
  • Drevo si nevyžaduje náročnú údržbu , preto sa ľahko sa udržiava a čistí.
  • Masívny nábytok sa vyrába z drevín, ktoré sú trvácne, pevné a odolné voči poškodeniu.
  • Nábytok z masívu sa prispôsobí každému interiéru, či už je zariadený v minimalistickom, provensálkom, klasickom či rustikálnom štýle.
  • Vďaka antialergickým vlastnostiam je vhodný pre dospelých aj deti.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS