21/12
Poťahy na sedacie súpravy

Poťahy na sedacie súpravy

21. prosince 2011 v 07.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Kreslá a sedacie súpravy , Nábytok

Sponzorované odkazy

Poťahy na sedacie súpravy predstavujú jednoduché a cenovo dostupné riešenie, ktoré prispieva k celkovej estetike nielen samotnej sedačky, ale aj celého interiéru.

K najväčším prednostiam poťahov na sedacie súpravy patrí ich estetický zmysel, ktorý umožňuje urobiť zo starej sedačky novú, za minimálne náklady. Starú sedačku môžeme vymeniť za novú, alebo ju nechať potiahnuť od čalúnika, čo sa v obidvoch prípadoch značne predraží. Riešením sú snímateľné poťahy, vďaka ktorým za krátku dobu vykúzlite exkluzívny kúsok nábytku.

Snímateľné poťahy jednoducho vymeníme sami, nepotrebujeme žiadnu odbornú pomoc. Vďaka pomerne nízkym nákladom môžeme farbu sedačky meniť podľa aktuálnej nálady alebo potreby, ba dokonca existujú aj poťahy viacfarebné, vzorované.

Správny výber

Poťahy na sedacie súpravy musíme vyberať s veľkou pozornosťou. Dôraz treba klásť nielen na vzhľad, ale aj na materiál, z ktorého je poťah vyrobený. Kvalita materiálu ovplyvňuje celkový dojem sedacej súpravy a údržbu.

Výber poťahov na sedacie súpravy je rozmanitý, ponuka zahŕňa širokú škálu farebného prevedenia, vzorov, materiálov, vďaka čomu si môže vybrať naozaj každý zákazník.

Poťahy na sedacie súpravy spravidla bývajú univerzálne, možno ich teda umiestniť na ľubovoľnú sedačku, bez akýchkoľvek úprav. Ponuka zahŕňa riasené napínacie poťahy, ktoré vytvárajú bohatý dojem a vysoký komfort sedenia. Druhým typom sú napínacie poťahy elastické, ktoré splynú so sedačkou – tento typ poťahov je modernejší, exkluzívnejší a prirodzenejší.

Údržba poťahov

Údržba poťahov na sedačky je závislá od materiálov, z ktorých sú vyrobené. Vyberajme si teda také poťahy, ktoré sú vyrobené z kvalitnejších a odolnejších (pevnejších) materiálov, ktoré dobre vstrebávajú prach a nečistoty. Poťahy na sedačky je možné prať klasicky v práčke, aj pri vyšších teplotách, niektoré možno sušiť v sušičke.

K najžiadanejším poťahom patria bavlnené, ktoré disponujú veľmi dobrou cenou a sú tak dostupné pre širšie spektrum zákazníkov. K ich nevýhodám však patrí kratšia životnosť, ktorá je spôsobená nižšou odolnosťou.

Poťahy z mikrovlákna a mikroplyšu naopak ponúkajú dlhú životnosť, sú veľmi príjemné na dotyk a tiež sa pomerne dobre udržujú.

Vysokú kvalitu ponúkajú poťahy kožené, ktoré sú tiež veľmi pevné, ale sú pomerne náročné na údržbu. Alternatívou kože sú poťahy z koženky, ktoré sú cenovo dostupné.

zdroj: http://www.ikea.sk

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS