27/2
Sedačka do obývačky podľa predstáv

Sedačka do obývačky podľa predstáv

27. února 2018 v 10.45 , Nábytok

Keď si ideme vybrať do obchodu sedačku do obývačky, už máme v hlave určitú predstavu, ako by mala vyzerať. Nakoniec si ale vyberieme z ponuky tú, ktorá sa nám najviac páči. Prečo sa ale obmedzovať a nekúpiť si presne to, čo chceme. Riešením by bol nejaký špecialista, ktorý príde domov, zmeria si miesto, kde bude sedačka a potom privezie požadovaný kus nábytku. Aj to je možné.

Sedačka na mieru

Sedačka Chesterfield, foto: sedackynamieru.skSedačka Chesterfield, foto: sedackynamieru.sk

Pohovka je najdôležitejší nábytok v obývačke, ktorý využíva asi každý najviac. Predtým bola síce umiestnená v kuchyni, kde slúžila pre popoludňajšiu siestu po výdatnom obede. V súčasnosti na nej ale relaxujeme v obývačke pri sledovaní televízie, čítaní knižky alebo s priateľmi pri dobrom vínku. Ale späť k výberu na mieru.

Vzhľadom k interiérovému nábytku máme určitú predstavu o štýle sedačky, či sa tam viac hodí klasická, moderná, starožitná, alebo v škandinávskom štýle. V každom prípade ide o to, aby sa zvolená sedačka do daného miesta vošla, alebo sa vo vybranom priestore nestratila.

Sedačka Leonessa, foto: sedackynamieru.skSedačka Leonessa, foto: sedackynamieru.sk

Vyberte si preto sedačku od firmy, ktorá vám navrhne a vyrobí pohovku na mieru podľa miesta v interiéri. Vy sa stanete návrhárom a vytvoríte si jedinečnú pohovku na mieru , ktorú nemá nikto iný, len vy. Dôležitý je tiež vhodne zvolený materiál, ktorý vydrží dlhé roky. Napríklad starožitný nábytok nemusí byť potiahnutý pôvodným zamatom, alebo hodvábom, ale modernou a účelovou látkou. Na sedačku sa predsa nechcete len pozerať, ale chcete ju hlavne užívať. Môžete ju kombinovať s drevom, plastom, alebo kovom, tak aby zapadla k existujúcemu nábytku.

Tvar sedačky

Rohová sedačka Lugano, foto: sedackynamieru.skRohová sedačka Lugano, foto: sedackynamieru.sk

V obľube sú najmä rohové sedacie súpravy zo Slovenska , ktoré nie vždy sadnú do vybraného rohu, preto je dobré nechať si sedačku vyrobiť podľa požadovaných rozmerov. Pozornosti by nemala uniknúť ani výška sedačky a operadla, alebo poťahového materiálu. Kvôli výške vždy myslite na staršie osoby, ktoré ju budú tiež využívať, a materiál vyberajte v závislosti od ďalších členov domácnosti, ako sú deti a domáci miláčikovia.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS