3/5
Atypické police

Atypické police

3. května 2012 v 07.00 , Bytové doplnky , Nábytok

Sponzorované odkazy

Neoddeliteľnou súčasťou našich interiérov sú aj police a poličky, ktoré v priestore zastávajú funkciu predovšetkým praktickú. S interiérovým dizajnom sa však vzhľad políc mení doslova zo dňa na deň – klasický nástenný regál vystriedalo atypické poňatie.

Police v modernom poňatí

Prítomnosť políc a poličiek by malo do interiéru vniesť predovšetkým určité zútulnenie, plnohodnotne ozvláštniť priestor a ponúknuť svojim majiteľom maximálne komfortné používanie. Našťastie sú dávno preč doby, kedy pojem polica bol spojený s obyčajnou, nástennú doskou, ktorá bola zavesená na stene. Moderný pojem polica dnes našťastie vypovedá o mnohých pridaných hodnotách, ktorými sú napríklad dizajnová veľkoleposť či solitérna dominancia.

Atypická polica by mala vykazovať predovšetkým určité prvky originálneho a kreatívneho spracovania, mala by byť výnimočná, tvarovo odlišná. Použitie atypických políc by však malo byť všestranné, mali by slúžiť na odkladanie najrôznejších predmetov a vždy pôsobiť prirodzene. Z toho dôvodu je nutné výber atypických políc dobre zvážiť, lebo nie vždy sa ich štýl snúbi so štýlom interiéru.

Rôzne štýly, rôzne druhy

Police atypického prevedenia by mali byť z hľadiska praktického veľmi prínosné pre interiér a ich majiteľa. Police nemusia byť nutne nástenného prevedenia, k trendy druhom patria police stojace, ktoré umiestnime voľne do priestoru alebo ku stene. Aktuálnym trendom sú police modulárne, ktoré je možné ľubovoľne zostaviť podľa potreby či vkusu. A práve pojem modularita a minimalizmus sú prvky, ktoré by mali atypické police obsahovať.

Voľne stojace police sú obľúbené predovšetkým v priestranných interiéroch, kde vynikne ich kúzlo. Otvorené police dokážu plniť niekoľko rolí: môžu byť využité ako deliaca stena, solitérna dominanta, úložný priestor aj dizajnový doplnok.

Materiálové prevedenie políc je rozmanité – police sa vyrábajú zo všetkých dostupných materiálov. Atypické materiálové prevedenie môže znamenať kombináciu niekoľkých rôznych materiálov alebo police so zabudovanými svetlami vytvárajúce úžasné efekty.

zdroj: http://www.vecidobytu.cz foto zdroj: thinkstock

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS