23/2
Sklenené police presvetlia interiér

Sklenené police presvetlia interiér

23. února 2014 v 07.30 , Bytové doplnky , Sklo

Sponzorované odkazy

Nenahraditeľným nábytkovým aj interiérovým vybavením sú jednoznačne najrôznejšie druhy políc a poličiek. V dnešných moderných interiéroch hrajú police alebo policové systémy úlohu skôr dizajnovú, ktorá mnohokrát zanedbáva stránku praktickú.

Sklo sa začlení do každého interiéru

Výhodou skla je jeho ľahkosť, sviežosť a mladistvosť, ktoré sa dokáže snúbiť v akomkoľvek interiéri. A práve preto sa stali sklenené police veľmi obľúbeným doplnkom a úložným priestorom v nejednom interiéri.

K veľkým prednostiam skla, teda aj sklenených poličiek, patrí ich schopnosť presvetlenia interiéru. Vďaka transparentnosti skla dokáže polička odrážať denné svetlo a slnečné lúče a tým tak prispieva k celkovému presvetleniu priestoru.

Sklenená polička nemusí byť rýdzo celosklenená, ale môže byť doplnená aj iným materiálom. K najčastejším doplnkovým materiálom patrí drevo, pôsobivé je drevo exotické, napr. teak, bambus alebo ratan. Moderná kombinácia je sklo s hliníkovým profilom, ktorá dobre vyniká v moderných interiéroch.

Tvarové prevedenie sklenených políc

Finálnu podobu dostáva sklenený výrobok v roztavenom stave, čo spôsobuje, že ho je možné tvarovať do najrôznejších podôb. Tvarové prevedenie sklenených poličiek teda nemá žiadny obmedzený strop a finálna podoba záleží len na návrhoch či vkuse majstra sklára.

Poličky zo skla teda disponujú najrôznejšími podobami, v ponuke sú poličky klasické, rovné, ale aj najrôznejšie atypy, ako napr. vlnitá, oválna alebo kruhová polička. Podľa štýlu interiéru môžeme vyberať klasické prevedenie sklenených poličiek alebo najrôznejšie extravagantné modely, ktoré sú vhodné do moderných, nadčasových interiérov.

Uplatnenie sklenených poličiek

Najširšie uplatnenie nachádzajú sklenené police predovšetkým v kúpeľniach, v ktorých je ich využitie najširšie. Tu sú hojne zastúpené predovšetkým police rohového prevedenia, lebo práve v kúpeľniach je nutné šetriť miestom. Obľúbené sú aj sklenené police nachádzajúce sa tesne pod zrkadlom alebo zrkadlovou skrinkou, ktoré bývajú veľmi často presvietené.

Ďalej môžeme sklenené police hojne vídať v obývacej izbe, v blízkom okolí televízora. Práve tu slúžia na uloženie CD alebo DVD nosičov či ako dekoratívny prvok napr. pre umiestnenie živej rastliny.

zdroj: http://www.nomanabytek.cz/…lice-systemy http://www.eko-domov.cz/…upPD.1.1.php

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS