31/10
Moderné obklady do kuchyne

Moderné obklady do kuchyne

31. října 2012 v 07.00 , Kuchyne

Sponzorované odkazy

Predstava modernej kuchyne je koncepciou oázy komfortu, dizajnového spracovania a rafinovaného riešenia. Všetky zložky musia zapadať jedna do druhej. Pri stavbe novej kuchyne nesmieme zabúdať na praktickosť. Či už sme akokoľvek zruční kuchári, budeme sa v priestoroch kuchyne určite pohybovať. Jednou zo súčastí vybavenia kuchyne sú obklady a dlažba. Pozrime sa na možnosti a aktuálne trendy obkladov pre kuchyňu.

Možnosti modernej kuchyne sú široké. Už dávno sa nemusíme zmieriť sa zažltlými obkladačkami a už vôbec nie je nutné nechávať steny v priestoroch kuchyne holé. Obklady majú významnú praktickú funkciu. Chránia steny pred vlhkosťou, nečistotami, zmenami teplôt, a tak ďalej. Dnes navyše zastávajú obklady pozíciu významného dekoratívneho prvku.

Jednoduché obklady do kuchyne

Prvky minimalizmu sa uplatnia v každej dobe. Ak si potrpíte na jednoduchosť a nadčasový dizajn, môžete zvoliť jednofarebné obklady v tlmených tónoch. Medzi obľúbené patrí stále biela a béžová. Avšak moderný interiér si môže dovoliť aj výraznejšie farby. Sýta farba obkladov v kontraste s jednoduchou linkou vytvorí príjemnú kombináciu.

Sklenené obklady do kuchyne

Luxusný interiér si môže dovoliť niečo viac ako klasické obklady. Trh s vybavením do exteriérov ponúka vysoko moderné sklenené obklady. Sú veľmi nenáročné na údržbu, nebudú vás trápiť škáry, vydržia vysoké teplotné rozdiely a pochopiteľne unesú všetok závesný program.

Kuchyňa v obrazoch – to sú horúce novinky v obkladoch do kuchyne. Jedná sa o sklografikou. Využiť môžete jedinečných motívov a efektov. V podstate sa jedná o novú formu tapety pre kuchyňu.

Mozaika nikdy nesklame

Z módy nevyšla ani nestarnúca mozaika. Malé obklady skladané do rôznych vzorcov alebo jednoducho zostavené v celok. Zaujímavého efektu možno dosiahnuť v kombinácii s veľkoformátovými obkladmi.

Pri výbere obkladov do kuchyne nezabúdajte na vysokú kvalitu, zladenie s celým interiérom kuchyne a dbajte tiež na spôsob údržby. Obklady je dobré vložiť do rúk profesionálov, ktorí presne vedia, ako ich správne upevniť.

Zdroj: www.ikea.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS