9/11
Nezabúdajte na botníky

Nezabúdajte na botníky

9. listopadu 2013 v 07.00 , Nábytok , Predsieň

Sponzorované odkazy

Možno si hovoríte, že riešenie úložného miesta pre vaše topánky nie je prioritou, avšak nie je tomu úplne tak. Pohádzané topánky po chodbe môžu spôsobiť negatívny názor návštevy ihneď po vstupe do vášho domu či bytu, nehľadiac na to, že je to prvá užitočná vec, ktorú budú u vás doma hľadať, pretože sa práve vyzuli a potrebujú niekam topánky uložiť.

Dnes si teda predstavíme niekoľko tipov na kvalitné botníky a trendy, ktoré ich sprevádzajú. Urobte z chodby miesto, ktoré bude návšteve vyhovovať ako po estetickej, tak po funkčnej stránke. Vytváranie vizitky na základe botníku znie trochu zjednodušene, ale zamyslite sa, aký botník majú vaši priatelia, a určite si spomeniete.

cantilever shelf – Seth Ellsworth

Začnime niečím jednoduchým, teda drevenými poličkami s názvom cantilever shelf, ktoré vytvoril dizajnér Seth Ellsworth. Do vašej chodby bezpochyby zapadnú, nehľadiac na to, že vďaka jednoduchému dizajnu a konštrukcii vás neprídu ani na veľké peniaze. Dostatok miesta je pre niekoľko párov zaistený, v podstate nie je čo riešiť. Pozastaviť by sme sa mohli iba u vybraného materiálu, ktorým je drevo a nevieme, ako na neho budú pôsobiť naše topánky predovšetkým v zime.

Botník cantilever shelf – lhooqdesign.comBotník cantilever shelf – lhooqdesign.com

Shoe Rack

Ďalší zaujímavý počin má meno Shoe Rack, nejedná sa totiž ani tak o botník, ale o poličku na topánky, takže ak máte v málo miesta v chodbe, tento kúsok by vám mal niekoľko centimetrov ušetriť. Avšak má tiež nejaké muchy, predovšetkým to, že pri chôdzi okolo môžete o topánky zavadiť a ihneď sú všetky páry dole. Za dizajn však dávame jednotku. K dostaniu je veľkosť pre tri alebo šesť párov.

Botník Shoe Rack – dwr.comBotník Shoe Rack – dwr.com

Nest Wall Shoe Rack – j-me

U netradičných poličiek na topánky ešte zostaneme, posvietime si totiž na nasledujúci kúsok, ktorý má meno Nest Wall Shoe Rack a vytvoril ho začínajúci návrhár j-me. V podstate funguje na princípe predošlej poličky, avšak tvar je trochu odlišný a podľa nás ešte o trochu vydarenejší. Ak chcete, aby vašej chodbe botník pristal, Nest Wall Shoe Rack je jasnou voľbou. Naviac vám tento kúsok nezruinuje rodinný rozpočet, a napriek tomu sa každá návšteva bude pýtať na jeho pôvod.

Botník Nest Wall Shoe Rack – hiddenartshop.co.ukBotník Nest Wall Shoe Rack – hiddenartshop.co.uk

zdroj: betterlivingthrou­ghdesign.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS