30/11
Rozkladacie pohovky pre každodenné spanie

Rozkladacie pohovky pre každodenné spanie

30. listopadu 2013 v 09.45 , Kreslá a sedacie súpravy , Nábytok

Sponzorované odkazy

Multifunkčnosť je pojem, ktorý ponúka praktické využitie jedného predmetu niekoľkými rôznymi spôsobmi. Takým príkladom tohto pojmu je aj rozkladacia pohovka, ktorá kombinuje spací aj sedací nábytok.

K najväčším prednostiam rozkladacích pohoviek je úspora miesta, ktorú ocenia predovšetkým majitelia menších domov či bytov. Rozkladacia pohovka by cez deň mala poskytovať komfortné posedenie v modernom štýle a cez noc skvelé miesto kvalitného odpočinku a príjemného spánku.

Stránka dizajnová a praktická

Pohovka je srdcom obývacej alebo inej izby, preto by mala byť reprezentatívna, elegantná a mala by sa farebne aj materiálovo snúbiť s interiérom.

Ak si kupujeme rozkladaciu pohovku za účelom každodenného spania, mali by sme staviť na kvalitu. Obstaranie takejto pohovky by sme mali vnímať ako významnú investíciu, na ktorej závisí naše zdravie. Ak budeme chcieť ušetriť, musíme sa zmieriť s tým, že sa každé ráno môžeme prebúdzať napr. s bolesťami chrbta.

Rozkladacia pohovka by mala disponovať dostatočným a optimálnym čalúnením, ktoré by nemalo byť ani príliš mäkké, ale ani tvrdé. Zárukou zdravého spánku je kvalitný podklad (teda časť, na ktorej je položené telo spiaceho).

Výber materiálu hrá jednu z najvýznamnejších úloh. Ak hodláme rozkladaciu pohovku dennodenne používať nielen na sedenie, ale aj na spanie, je nevyhnutné, aby bola vyrobená z najkvalitnejších materiálov. Výber materiálu záleží na našom vkuse, kompatibilite s existujúcim interiérom alebo finančných možnostiach každého z nás. Za kvalitný materiál je považovaná koža alebo prírodné vlákna (bavlna, hodváb, ľan).

Ďalším ukazovateľom pri výbere rozkladacej pohovky by malo byť veľmi jednoduché rozloženie, ktoré hravo zvládne aj žena. S tým súvisí aj stabilita pohovky, ktorá ide ruka v ruke s celkovou konštrukciou.

Ponuka rozkladacích pohoviek je rozmanitá

Ponuka rozkladacích pohoviek je na našom trhu nielen rozmanitá, ale tiež veľmi pestrá. Vyberať môžeme z rôznych typov, štýlov, farieb, materiálov alebo dizajnového stvárnenia.

Obľúbené sú najmä tvary hranaté. Čo sa týka farieb, prevládajú odtiene prírodných farieb. Víťazí však jednoduchosť, decentnosť, strohosť – prvky, ktoré sa uplatnia vo všetkých moderných interiéroch. Avšak vyberať môžeme aj zo vzorkovníka motívov kvetinových, kožušinových imitácií alebo farebných geometrických prvkov.

zdroj: http://www.ikea.com http://www.kasvo.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS