19/2
Kúpeľne ArlexItalia - luxusná dizajnová kúpeľňa

Kúpeľne ArlexItalia - luxusná dizajnová kúpeľňa

19. února 2014 v 07.15 , Kúpeľne

Sponzorované odkazy

Dizajn, perfekcionizmus a inovácia. Aj do týchto troch slov by sa dali zhrnúť charakteristiky novej kúpeľne od tejto prednej návrhárskej firmy ArlexItalia, ktorá opäť prišla s dokonalým modelom až s futuristickým nádychom. Nedá sa predpokladať, že by si ju bežný zákazník v Slovenskej republike dal nainštalovať, ale prečo sa nedozvedieť niečo o tom, akým smerom sa uberajú najnovšie trendy moderného dizajnu a kam až sa dá posunúť technologický postup z hľadiska materiálu.

Design

Prevedenie je naozaj dokonalé. Dominantnými prvkami, čo môžete sami spoznať už z obrázkov, je extrémna jednoduchosť, čistá línia a iba biela farba. Gazdinky plačú, pretože udržať kúpeľňu ArlexItalia dlhodobo v maximálnom lesku je prakticky nemožné; dizajnéri jasajú, pretože takto podarených návrhov nie je veľa. Je nutné dodať, že sa bude predávať ešte variant v čiernom odtieni a kontrastná čiernobiela, ktorej fotografie ale ešte neboli zverejnené.

Perfekcionizmus

Edícia Light, ako sám výrobca túto edíciu nových kúpeľní nazval, má smerovať k úplnej dokonalosti a minimalistickému dizajnu. Aj cez malý priestor, do ktorého môže byť vtesnaná, pôsobí vďaka rozvrhnutiu veľmi priestranne. Dizajnéri z ArlexItalie hlavne zdôrazňujú jej unikátnu atmosféru v noci, kedy skvele spolupracujú centrálne zrkadlo a zaujímavý systém osvetlenia.

Inovácia

Prečo práve inovácia? Kúpeľne ArlexItalia sú totiž prvé, u ktorých bol použitý nový high-tech materiál nazvaný Alicrite, čo je naozaj unikátna syntetická látka, ktorá sa dá použiť na povrchové úpravy prakticky čohokoľvek. Obchodnú známku vlastnia práve Taliani a vďaka nej dokážu vdýchnuť takmer čomukoľvek reálny vzhľad od retro štýlov až po supermoderné koncepty. Tento materiál poskytuje naozaj nekonečné množstvo variantov a tiež farieb, vďaka ktorým je mu predpovedaná veľká budúcnosť. Výrobný proces je z hľadiska chémie veľmi zložitý, pretože najprv sa musia akrylátové materiály upraviť za veľmi vysokých teplôt, následne polymerizovať až potom môže dôjsť k farbeniu a spracovaniu na Alicrite.

Prvotriedne dielo, ktoré so sebou nesie všetko, čo by mal každý moderný návrh mať – nový materiál, geniálny nápad a vydarené spracovanie. Osobne sa teším, až bude stanovená cena, a pokiaľ mu prepáčite jeho praktické nedostatky, musíte tento termín tiež s rovnakým napätím očakávať.

zdroj: http://www.homedesignfind.com/

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS