23/9
Aký si zaobstarať drez? Čo napríklad granitový?

Aký si zaobstarať drez? Čo napríklad granitový?

23. září 2014 v 00.00 , Kuchyne

Sponzorované odkazy

Čo je granitový drez? Tento drez sa vyrába zo zmesi kamenných drvín, farbív a spojív. Obsah kameňa je asi 80% a farbivo je keramické. Produkt vzniká lisovaním, dôležitá je veľmi vysoká teplota a tlak. Teraz môžete zohnať aj granitový drez, ktorý je zabezpečený antibakteriálnou úpravou pomocou nanotechnológie na báze iónov striebra. Táto antibakteriálna úprava zaručuje neutralizáciu schopnosti rastu baktérií a plesní.

Materiály, z ktorého sú tieto drezy vyrobené vynikajú nízkou pórovitosťou. Drezy odolajú všetkému aj kyselinám, ktoré sú obsiahnuté v potravinách. Ani škvrny, ktoré môžu v kuchyni spôsobiť veľké nepríjemnosti, napríklad od červeného vína alebo cvikly nepredstavujú žiadny veľký problém.

čierny granitový drez, zdroj: drezyteka.czčierny granitový drez, zdroj: drezyteka.cz

Dôvody k voľbe granitového drezu

  1. Oveľa jednoduchšia údržba
  2. Pekný dizajn a tiež možnosť výberu farby (a tým aj doladenie s interiérom)
  3. Výber rôznych tvarov a doplnkov
  4. Pri vybraných špičkových produktoch antibakteriál­na úprava
  5. Sú ľahké, ale pevné a vysoko odolné a flexibilné
  6. Odolné sú proti poškriabaniu, tepelným šokom, nárazom atď.
  7. Veľmi dlhá životnosť (sú považované za takmer nezničiteľné)
môžete vyberať z rôznych tvarov; zdroj: drezyteka.czmôžete vyberať z rôznych tvarov; zdroj: drezyteka.cz

Ako sa o drez starať?

Granitový drez nečistite drôtenými kefami, drôtenkami ani nepoužívajte agresívne prostriedky na rúry, bieliace prostriedky s obsahom chlóru alebo riedidlá.

Všetko čo môže kameň zafarbiť ako je džús, ovocie, víno ​​atď. zotrieme hubkou s prostriedkom na riad či môžeme použiť nejaký neabrazívny čistiaci prostriedok. Zaobstarať si môžete aj čistiace pasty, ktoré sú priamo určené na granitové drezy. Tieto pasty navyše vytvoria na povrchu ochranný film, ktorý drez chráni pred znečistením. Na odolné škvrny, ktorými sú napr. atrament či farba si môžeme pomôcť s denaturovaným liehom. Vodný kameň odstránime tak, že drez zalejeme roztokom octu a vody a necháme pár hodiť stáť. Opäť si môžete zaobstarať prípravok, ktorý je špeciálne určený na odstránenie vodného kameňa z granitových drezov.

Úvodný obrázok: drezyteka.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS