30/3
Ako zariadiť obývaciu izbu?

Ako zariadiť obývaciu izbu?

30. března 2015 v 07.00 , Kreslá a sedacie súpravy , Nábytok , Obývacie izby

Sponzorované odkazy

Obývacia izba – miesto, kde sa stretáva celá rodina pri odpočinku, sledovaní obľúbených relácií v televízii alebo pri návštevách priateľov. Miesto, kde sa chcete cítiť dobre a chcete, aby sa tu cítili dobre aj ostatní. Pri zariaďovaní sa neriaďte obrázkami z časopisov, zariaďte si svoju obývačku podľa vašich predstáv a hlavne potrieb.

Sedačka alebo pohovka?

Ak máte deti a chcete si k televízoru ľahnúť všetci, budete potrebovať naozaj veľkú sedačku. Problém môže však byť vo veľkosti miestnosti. Aký typ sedačky a jej veľkosť je totiž závislá na veľkosti priestoru.

bez sedačky sa v obývačke nemožno zaobísť; zdroj: maxhome.czbez sedačky sa v obývačke nemožno zaobísť; zdroj: maxhome.cz

Ak máte miesta dosť môžete si dovoliť rozkladaciu sedaciu súpravu, a to pokojne aj rohovú, kde je miesta na ležanie naozaj dostatok. Taká sedačka bude slúžiť ako odpočinkový priestor pri sledovaní televízie a zároveň môžete rozkladaciu súpravu využiť pre prespanie návštev. Ak miesto je to, čo vám v obývacej izbe chýba, kúpte si pohovku. Je to malá sedačka s miestom na sedenie pre 2 alebo 3 osoby. Aj pohovku môžete zohnať rozkladaciu.

Akú vybrať stenu?

Obývacia stena je dominantou obývacej izby. Preto je veľmi dôležité vybrať takú, ktorá sa vám bude páčiť, ale tiež bude plniť svoju funkciu. Čo je dôležité pri výbere?

Farba – záleží na farbe podlahy a veľkosti miestnosti. Svetlú stenu vyberajte do malých miestností a naopak. Na tmavej podlahe vyzerá lepšie svetlý nábytok a opačne.

menšia obývacia stena; zdroj: maxhome.czmenšia obývacia stena; zdroj: maxhome.cz

Veľkosť – samozrejme opäť záleží na veľkosti miestnosti. Ale tiež je dôležité koľko vecí do steny potrebujete uložiť. Radšej mať jednu komodu navyše, než ju neskôr dokupovať. Nemuseli by ste zohnať rovnaký dizajn či farbu.

Materiál – môžete si kúpiť stenu z masívu, tá vyzerá veľmi pekne, ale musí sa udržiavať a jej cena nie je práve najnižšia. Ak máte malé deti, ktoré radi maľujú nielen po stenách, zvoľte radšej materiál, ktorý sa lepšie udržuje.

Pár rád nakoniec

Nezabudnite na osvetlenie, ktoré môže dodať vašej izbe príjemnejší ráz. O tom, aké osvetlenie sa hodí do obývačky si môžete prečítať tu. Vo vašej obývačke by sa mali objaviť aj predmety, ktoré o vás niečo vypovedajú. Ako dekoráciu zvoľte napríklad fotky a predmety z ciest alebo vaše ručné výtvory.

obrázkami z ciest nič nepokazíte; zdroj: hello laëti/flickr.comobrázkami z ciest nič nepokazíte; zdroj: hello laëti/flickr.com

Úvodný obrázok: maxhome.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS