14/8
Kuchyne vo futuristickom štýle? Prečo nie!

Kuchyne vo futuristickom štýle? Prečo nie!

14. srpna 2015 v 06.00 , Architekti , Design , Kuchyne

Sponzorované odkazy

Chystáte sa rekonštruovať kuchyňu, alebo kupujete úplne novú do svojho nového bývania? Chcete niečo extra a originálne? A čo tak skúsiť kuchyňu vo futuristickom štýle? Inšpirujte sa návrhmi a konceptmi dizajnérov!

Futuristicky doma

Futurizmus v bývaní je jednoduchý, elegantný a provokujúci dizajn. Svojimi prvkami vychádza z avantgardného umeleckého štýlu zvaného futurizmus, ktorého podstatou je potieranie zažitého a provokovanie, či revolta. Futurizmus je pôvodom taliansky umelecký smer, keď prvý krát ho definoval Talian Filipo Tommaso Marinetti. Tento smer si teraz prerazil cestu aj do nášho bývania a kuchýň.

Plody života

V titulnom obrázku je futuristická kuchyňa pomenovaná „Plody života“. Jednoduchá, efektívna a zároveň elegantná kuchyňa, inšpirovaná stromom – jabloňou s plodmi, ktoré visia z jej vetiev. A naozaj prevedenie evokuje strom s dvoma veľkými plodmi, obsahujúcimi komfortné zázemie na skladovanie surovín a prípravu pokrmov. A na jednom plode malú chladničku a mikrovlnnú rúru, a na druhom skriňu a elektrický sporák. Uprostred toho všetkého sa skvie drez a pracovná plocha. Plody života je krásna, nevšedná a moderná kuchyňa.

koncepcia kuchyne dizajnéra Marcella Žuffu z floridskej Ft. Lauderdalekoncepcia kuchyne dizajnéra Marcella Žuffu z floridskej Ft. Lauderdale

Koncept z Ft. Lauderdale

V koncepcii tejto kuchyne prevládajú inovatívne pohyblivé časti, ktoré sa flexibilne prispôsobujú potrebám bývajúcich. Potrebám, ktoré sa v čase menia. Futuristický koncept Marcella Žuffu je kuchyňou jednoduchou na zriadenie aj manipuláciu. Farebné poňatie je svieže, pričom oranžovo-biela kombinácia dodáva kuchyni na živosti a ľahkosti.

návrh kuchyne od Kim Letven a Nada Bibi z WE Design v Brooklynenávrh kuchyne od Kim Letven a Nada Bibi z WE Design v Brooklyne

Kuchyne od WE Design

V ich poňatí futuristicky ladená kuchyňa sa hladko integruje a prepája s vnútorným a vonkajším priestorom daného bývania. Sú tu praktické a jednoducho riešené otvory z kuchyne smerom k obytnej zóne interiéru. A k domácej terase v exteriéri vedú posuvné sklenené dvere na pravej strane. Globálne je kuchyňa inteligentne a flexibilne riešená, pričom všetky priestory sú na seba príjemne naviazané.

koncepcia dizajnéra GIS Hariri z Harírího & Haririho v New Yorkukoncepcia dizajnéra GIS Hariri z Harírího & Haririho v New Yorku

Ako vidí kuchyne á la futurizmus Hariri & Hariri?

Guisue Hariri výborne vyriešil vo svojom koncepte futuristickej kuchyne efektívne využitie priestoru kuchyne ako miesta pre súčasnú modernú a dynamickú rodinu. Všetko je navrhnuté v modernom a veľmi peknom estetickom poňatí. Kuchyni dominuje funkčný panel, ktorý je tiež krásnym estetickým prvkom deliacim prípravnú zónu od jedálenskej a obývacej.

Futurizmus na vzostupe

Tvorcovia futuristických kuchýň príjemne prekvapili inovatívnymi konceptmi. V dnešnej dobe je dopyt po šikovnom a elegantnom dizajne veľký, a týka sa ako bytov, tak domov. Na vzostupe teda sú kuchyne úplne moderné, hi-tech, kompaktné a tiež inteligentné.

Zdroj foto: www.yankodesign.org

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS