29/8
Svetelná originalita: Netradičné materiály v trendoch osvetlenia

Svetelná originalita: Netradičné materiály v trendoch osvetlenia

29. srpna 2016 v 07.30 , Bytové doplnky , Design , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Nový trend frčí vo svete svietidiel. Buďte IN a kúpte si domov netradičné osvetlenie – v materiáli aj prevedení. K dispozícii je všetko – aj nemožné.

Osvetlenie interiéru má pestré spektrum možností aj podôb. A v ňom nekonečne mnoho tvarov, farieb a prevedení. Od klasiky cez modernu, až po extrémnu extravaganciu a nezvyčajnosť.

Každému kúsku vášho domova dodáva štýl predovšetkým materiál v kontexte so spracovaním. Dáva možnosť vytvoriť nielen čarovný a nežne ľahký doplnok domova, ale aj neobvyklý kút v interiéri. Platí to aj o osvetlení.

Aké sú trendy, ktoré vládnu súčasnému slovenskému trhu v oblasti svietidiel?

Výstrednosti z peria

Áno, čítate správne, naozaj zmieňujeme perie v súvislosti s osvetlením. Že je to nemožná kombinácia? Chyba lávky. Je možná a už aj realizovaná. Nežné a jemné osvetlenie, ktoré vyzerá ako by sa naozaj znieslo priamo z neba čoby vtáčie pierko.

To je dizajnový počin vo forme svietidla Vita. To je vyrobené z husacích pier. Jeho poňatie je natoľko sofistikované, že ho možno využiť hneď dvojakým spôsobom. Ako závesné, alebo ako stojacu lampu na stoličke alebo trojnožke. K dispozícii je hneď v dvoch farebných prevedeniach – v bielej a hnedej farbe. Ako závesné svietidlo vás príde na 110 € pri priemere 35 cm a na 144 € pri priemere 45 cm.

Klasikou sú textilné kúsky

Textil je pre zmenu klasický materiál, ktorý sa nikdy neomrzí. Vie byť šik, trendy aj štýlovým alebo nežným doplnkom interiéru. A to aj vo forme osvetlenia. Krásne vyznieva napríklad variant textilu so svetlým drevom. Môže mať formu moderny alebo retro kúsku. Takým retro podareným dielom je nepochybne svietidlo Encanto.

To má predĺženú do harmoniky zloženú ruku a tým značné rozpätie. Napríklad nad gaučom alebo posteľou je ideálnym svietidlom, ktoré vykúzli klasickú a domáckosťou dýchajúcu atmosféru. Encanto je dostať za 147 €.

Kovom neurazíte

Ani v interiéri. Kovové osvetlenie vás neunaví ani po rokoch. Kov je v interiéri jedinečným prvkom, čo platí aj o svietidlách. Kovové svetlá sú remeselne dokonalé, a už z prvého pohľadu zaujímavé.

Napríklad lustre Faro Grade alebo Timbre. Sú vyrobené v kombinácii masívneho jaseňa a lakovaného kovu bielej či čiernej farby. Timbre oplýva neobvyklou šírkou a Faro Grade naopak má úzky dizajn. Timbre môžete mať za 107 € a Faro Grande za 92 €.

Všetky produkty možno zakúpiť v showroome claro na Národnej triede 27 v Prahe, alebo na e-shope www.claro.cz .

Zdroj foto: Claro

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS