24/8
Kúsok prírody u vás doma

Kúsok prírody u vás doma

24. srpna 2018 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Riad

Sponzorované odkazy

Máte radi prírodu? A jej farby tiež? Tak to sa budete radovať s novej kolekcii firmy Serax, ktorá je celá ladená do zemitých prírodných tónov hliny, zeminy, ílu a piesku.

Mať doma kúsok prírody je fajn. Lenže vždycky to nejde. A niekedy by to ani nemalo ísť: v prípadoch, keď zeleň či prírodný artefakt patrí rýdzo a len do prírody a odnesením či odtrhnutím by ste ho zničili a jeho prírodnú krásu v ňom skrytú tiež.

A tak nezostáva nič iné než vymyslieť niečo také, čo by vám prírodu evokovalo a pripomínalo. Na to myslela Holandská dizajnová značka bytových dekorácií, riadov, predmetov do domácnosti a drobných suvenírov.

Ich všetky kúsky vznikajú v spolupráci s početnými dizajnérmi, a to ako z Holandska, tak z iných kútov sveta. A tak je Serax súborom funkčných dekorácií, ktoré potešia oko ako dizajnové perly, a zároveň svojim osobitým poňatím naplnia aj sféru funkčnosti v domácnosti.

A pretože sú napospol z prírodných materiálov, skrýva sa v každom kúsku kúsok prírody. A tá sa potom prenáša k vám domov, na police, do skriniek a na stoly. Serax totiž razí heslo: „Pre krajší domov a nezabudnuteľné chvíle pri jedálenskom stole“.

Hlboká Misa AntoninoHlboká Misa Antonino

Hlboká Misa Antonino

Tento skvostný kúsok v zelenej farbe je celý kovový, s výškou 15 cm a priemerom 20 cm. Je to minimalistická misa z kovových, sivozelených drôtov so zvlneným horným okrajom. Skvele vyznie ako praktická misa na ovocie, alebo len dekorácia na polici či komode. Vyjde vás na 41 €.

Čajová šálka AnitaČajová šálka Anita

Čajová šálka Anita

Doprajte si príjemný pôžitok čajového posedenia s keramickou šálkou s objemom 290 ml v červenej farbe. Dizajnový kúsok je subtílny a ľahký. Príjemný je aj na dotyk. Zemitý, červenohnedý odtieň s jemnou štruktúrou sa harmonicky dopĺňa s modrosivou farbou, ktorá z vnútra mierne presahuje cez okraj hrnčeka a lemuje uško. Až dopijete, využite štíhlu, vysokú šálku s výškou 12,5 cm a priemerom 6 cm ako vázičku. Vytvorila ho pre vás dizajnérka Anita Le Grell za 14 €.

Kávová šálka AnitaKávová šálka Anita

Kávová šálka Anita

A ešte jeden kúsok od spomínanej dizajnérky. Vychutnajte si šálku obľúbenej kávy z tohto štýlového tmavo modrého hrnčeka s výškou 50 cm a priemerom 8 cm, vyrobeného z glazovanej kameniny za cenu 12 €.

Misa Pascale strednáMisa Pascale stredná

Misa Pascale stredná

Ľahučká čierna keramická miska s matnou glazúrou z radu „Pure“ pochádza z dielne dizajnérky Pascale Naessens. Krásny a originálny kúsok s výškou 8 cm a priemerom 17,5 cm je vhodný na servírovanie polievok, ovocných šalátov a ďalšieho drobného občerstvenia. Môže byť vaša za 16 €.

Zdroj foto: Nila.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS