20/2
Drevené verzus plastové euro palety – ktoré sa viac oplatia?

Drevené verzus plastové euro palety – ktoré sa viac oplatia?

20. února 2019 v 22.15 , Záhradný nábytok

Zháňate do firmy nové palety a rozhodujete sa medzi tradičnými drevenými a modernými plastovými paletami? Pozrite sa, aké výhody prináša plast voči drevu! 

Na svete existujú produkty, ktoré sa používajú po veľmi dlhé obdobie bez väčších zmien. Medzi takéto produkty patria napríklad halogénové žiarovky, ale aj drevené euro palety. Tie sú základom fungovania všetkých firiem už od nepamäti. Bez nich by bola distribúcia a skladovanie tovaru niekoľkonásobné náročnejšie, ako s nimi. Keď boli drevené palety po prvýkrát vymyslené a uvedené do prevádzky, výrobným materiálom bolo, prirodzene, drevo. To je pevné, ľahko dostupné a udrží naozaj ťažké závažia. Časy sa však menia a po veľmi dlhej dobe pôsobnosti drevených paliet prichádza ich nástupca – plastové euro palety. Tie nielenže zvládnu všetko tak dobre, ako ich drevení predchodcovia, navyše prinášajú niekoľko výhod, ktoré firmám zjednodušia manipuláciu s tovarom ešte viac. O akých výhodách plastových euro paliet hovoríme?

Nezávislé od podmienok

Pozrime sa na plastové palety od spoločnosti Schoeller Allibert, ktoré sú skvelým príkladom toho, ako by kvalitné plastové euro palety mali vyzerať. V prvom rade toho vydržia naozaj veľa – navrhnuté sú v súlade so všetkými normami pre euro palety a pripravené sú uniesť aj veľmi vysokú záťaž. Aj ich rozmery sú rovnaké, ako pri klasických paletách. Viete ich tak využívať úplne rovnako, ako drevené palety. Hlavnou výhodou plastových paliet je však samotná skutočnosť, že sú vyrobené z plastu – sú ľahšie ako drevené palety a nepodliehajú prírodným vplyvom. Drevo sa totiž pri dlhom pobyte v mokrom a vlhkom prostredí začne nasycovať vodou, hniť a postupne sa rozpadať. Pri plastových paletách takéto nevýhody nehrozia, môžete ich nechať prakticky v akýchkoľvek podmienkach bez toho, aby ste riskovali ich znehodnotenie. A keď už raz narazia na hranicu svojej životnosti, dajú sa kompletne recyklovať. Do firiem a skladov sú tak plastové palety ideálnym pomocníkom a výhodnou náhradou za tradičné drevené. Využívate ich už aj vy?

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS