3/2
Tajomstvo bytovej farby 2016

Tajomstvo bytovej farby 2016

3. února 2016 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Nábytok

Sponzorované odkazy

Vo svete americký Colour Institute Pantone prisúdil tomuto roku trend jemných pastelov, keď namiesto jednej hlavnej farby boli vybrané hneď dve. Odborníci značky Dulux išli ďalej – majú svoju hlavnú farbu pre tento rok. Akú?

Podľa Colour Institute Pantone okrem ružovej Quartz a modrej Serenity, sú v kurze broskyňová Echo, tmavomodrá Snorkel, jemne žltá Buttercup, jemne akvamarínová Limet Shell, svetlo fialková Gray, svetločervená Fiesta, svetlo kávová Iced Coffee a stredne zelená Flash.

Jemná a svetlá

A podľa odborníkov značky Dulux je hlavnou farbou interiérov a bytových doplnkov tento rok okrovo zlatá. Farba dostatočne svetlá na to, aby priťahovala pozornosť, ale natoľko jemná, že sa dá parádne nakombinovať s inými odtieňmi. Tento trend Dulux je výsledkom prirodzeného vývoja od minuloročnej medenej oranžovej, k vláde tlmenej a sofistikovanej palety, ktorú napĺňajú jemné odtiene stredných tónov okrovo zlatej.

Okrovo zlatá = správne vykročenie v interiéri

Pre tento rok teda ako v móde tak v bytovom interiéri vládne tlmená paleta farieb. A jednotkou roka s číslovkou 2016 je tu okrovo zlatá. S ňou nešliapnete vedľa, naopak, je to farba ktorá dodá vášmu bývaniu sofistikovaný punc jemnosti, domáckosti aj originality.

V kurze sú všetky odtiene okrovej od svetlej až po sýto zlatú. Zlato ako devíza aj základ v jemnom a zároveň trendy poňatí, to je motto tohtoročnej farby. Farebné módne trendy sa menia a s nimi súznie i farebná škála všetkých odtieňov okrovej zlatej pre aktuálny rok.

Tmavá paleta

A tak dajte zbohom sýto oranžovej, a skúste korálovú. Zabudnite na žltú a vymeňte ju za okrovú. Namiesto modrej sa inšpirujte šedou. Nová paleta má síce často tmavú a nenápadnú vizáž, ale napriek tomu zostáva jemná a priateľská.

Odrazom tohtoročných farieb je inšpirácia odtieňov z rokov minulých, vsadená do súčasnosti. Zmeniť interiér možno razantne a z gruntu – farbou stien a nábytku, alebo jednoducho – farbou bytových textílií a doplnkov. Vedľa určite nešliapnete ani s temnými odtieňmi nočnej oblohy, šedou súmraku, či naopak so živými farbami.

Zdroj foto: Dulux

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS