26/12
Poznáme farby roku 2022!

Poznáme farby roku 2022!

26. prosince 2021 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Nábytok , Riad , Sklo , Svietidlá

Sponzorované odkazy

A je to tu! Máme jasno! Pre rok 2022 boli určené. Inštitút Pantone vybral sýtejšiu farbu a spoločnosť PPG pre zmenu jemnú svetlú a značky Sherwin-Williams a Glidden tiež.

Sú spoločnosti a značky, ktoré každoročne farbu roka určujú. Tá môže byť využitá na stene, v nábytkárskom priemysle, alebo v dizajne aj ako bytové doplnky. Samozrejme aj v ďalších odvetviach hrajú farby roka rolu a aj v domácnostiach.

Aké farby budú v roku 2022 vládnuť?

  • značka Glidden volila sýtejšiu sivo zelenú nazvanú Guacamole Color (avocado)
  • spoločnosť PPG vybrala jemnú olovovo sivú pomenovanú Olive sprig
  • firma Sherwin Williams zvolila sýtejšiu sivo zelenú pod názvom Evergreen Fog (stálo zelená hmla)
  • a Inštitút Pantone vybral sýto modrú fialovú Veri peri

Či si vyberiete tú či onú, neoľutujete. Niektoré z týchto farieb (ak nie všetky) sa dajú aj spolu krásne nakombinovať, pretože sú si odtieňom príbuzné a je možné nimi vytvoriť interiér tón v tóne. Môžete tak popustiť uzdu svojej fantázii a vytvoriť si svoj vlastný farebne snový domáci svet.

Olive sprig

Olivovo sivá má byť symbolom olivovej vetvičky, teda jemnej a elegantnej, krásne kombinovateľnej farby. Je jemná, a preto pôsobí prirodzene. Má predurčovať zrod po pandémii do mieru, pohody aj návrat k prírodným hodnotám.

Evergreen Fog

Je málinko výraznejší odtieň olovovo sivej. Patrí do nostalgického radu odtieňov farebnej škály, pričom je skvelým základom či doplnením ako na stenách a tapetách, tak na nábytku a doplnkoch. Môžete ju aj prepojiť s Olive sprig farbou a nakombinovať ich obidve vedľa seba, alebo spolu v motívoch a vzoroch.

Guacamole color

Na sivo zelenú stavili aj pri Gliddene, avšak tu je to ešte o stupienok sýtejší odtieň PPG olivového a Evergreen Fog – sivo zelená farba Guacamole podobná vnútrajšku aj šupke avokáda. Je to jemný aj chladivý odtieň farby, ktorý je možné prepojiť aj s dvoma predchádzajúcimi.

Pantone a Veri Peri

Pantone šiel inou cestou, a vybral pre rok 2022 modro fialovú Veri Peri. Tá má byť symbolom hravej aj vážnej aktuálnej situácie aj nádeje a dobra do budúcnosti. Zodpovedá farbám generácie Z, ktorá dnešnej dobe dominuje.

Zdroj foto: Pantone.om, PPGpaints.com, Glidden.com, Sherwin-williams.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS