10/5
Ako na malú kuchyňu?

Ako na malú kuchyňu?

10. května 2019 v 00.00 , Bytový textil , Design , Kuchyne , Stoličky , Stoly a stolíky , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Malá, úzka a tmavá kuchyňa je častým problémom obzvlášť bytových jednotiek v panelových, alebo aj tehlových bytových domoch. Ako ich zariadiť, aby sme negatíva premenili v pozitíva, prípadne ich aspoň utlmili?

Riešenia sú, len je nutné dobre zvažovať čo a ako urobíte, kam a čo postavíte či akú farbu zvolíte. Základom je vždy biela, alebo maximálne smotanová farba stien. Platí, že čím svetlejšia farba stien, tým väčší priestor vyzerá.

miesto klasického stola si kúpte barový pultmiesto klasického stola si kúpte barový pult

Prepojte čo je možné

Napospol malé obytné priestory velí prepájať, a tak ak môžete, prepojte kuchyňu a obývací priestor, tak totiž priestor znásobíte. A určite sa nebojte využiť spojovacie prvky ako bary, pulty, a pod.

ak chcete tmavší odtieň stien, tak takto upravte iba jednu a inak voľte všetko vo svetlých odtieňochak chcete tmavší odtieň stien, tak takto upravte iba jednu a inak voľte všetko vo svetlých odtieňoch

Jednoliaty dizajn podlahy

Vždy použite rovnakú podlahu v celej obytnej časti bytu a preferujte svetlé a jasné farby, pričom vyberte jednoduchý a čistý nepríliš ozdobný dizajn. Vzory radšej použite ojedinele, a vždy so svetlými tónmi farieb.

na drez môžete dať prídavnú dosku a máte hneď ďalšie praktické pracovné miestona drez môžete dať prídavnú dosku a máte hneď ďalšie praktické pracovné miesto

Opticky priestor zväčšite

S priestorom ako takým nič moc nenarobíte, ale s jeho optikou áno. Mimo svetlých farieb je dôležité aj rovnomerné osvetlenie. Stôl so stoličkami si vyberte kreatívne a flexibilne si ich prispôsobte. Môžete napríklad namiesto klasického jedálenského stola použiť barový, či stolový pult, alebo sklápací stolík.

sklápací nástenný stôl s úložným priestorom je nielen cool, ale aj štýlovýsklápací nástenný stôl s úložným priestorom je nielen cool, ale aj štýlový

A čo ďalej?

  • v celej kuchyni sa snažte využiť všetky úložné priestory až k stropu
  • vyberajte si a kúpte len vstavané spotrebiče, to opticky spojí priestor kuchynskej linky v jeden kompaktný celok
  • kuchynské skrinky doplňte o plne výsuvné
  • inovujte – na drez dajte prídavnú dosku a využite ho aj ako pracovnú a odkladaciu plochu
ale aj klasický jedálenský stôl môže byť s úložným priestoromale aj klasický jedálenský stôl môže byť s úložným priestorom

Prirodzené svetlo robí veľa

Oknom dopadá prirodzené svetlo, ktoré je veľmi dôležité ako pre interiér samotný, tak aj pre vás a váš organizmus. Preto v malých priestoroch na okná nepoužívajte tmavé závesy, ani tieniacu techniku (žalúzie, rolety) v tmavých farbách. Záclonky si v kuchyni aj do malej izby na okno zaveste jedine biele.

Zdroj foto: Sconto.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS