12/7
Na vlne Star Wars: s kreslom Keneth Cobonpue

Na vlne Star Wars: s kreslom Keneth Cobonpue

12. července 2019 v 00.00 , Design , Kreslá a sedacie súpravy , Nábytok

Sponzorované odkazy

Kreslo Kenneth Cobonpue bolo navrhnuté a je inšpirované Imperial Tie Fighters Star Wars, a doslova vnesie kus konceptuálneho dizajnu medzihviezdneho lietadla do vášho domova. Tento kus nábytku je rovnako netradičný ako ojedinelý.

Kreslo je postavené v ráme zo zváraných hliníkových rúrok, vyrobené s tkanou polyetylénovou šnúrkou, ktorá dodáva kreslu vzhľad trysiek Imperial Tie Fighte s veľkými šesťhrannými krídlami. Tá tiež zdvojnásobuje ako lakťové opierky, tak nohy aj telo v strede, ktoré tvoria sedačku a operadlo kresla.

Star Wars a Imperial Tie Fighte

Dizajn kresla je komfortne upravený pre pohodlie a stabilitu čalúnením, ale do značnej miery pripomína spomínané trysky Imperial Tie Fighte. Kreslo Kenneth Cobonpue je k dispozícii v čiernej, rovnako ako sivej farbe. Môže byť skvelým a jedinečným doplnkom v štýle Star Wars nielen pre ich fanúšikov, ale de facto pre každého.

Kenneth Cobonpue

Návrhárom dômyselného kúsku je Kenneth Cobonpue, čo je multinávrhár s mnohými oceneniami na konte. Je to tiež výrobca nábytku z Cebu na Filipínach. Jeho cesta k dizajnu začala v roku 1987, keď študoval priemyselný dizajn u Pratt inštitútu v New Yorku. Kým študoval, učil sa v dielni pre koženú a drevenú výrobu blízkosti Florencie v Taliansku. Ďalej potom pokračoval v štúdiu nábytkového marketingu a výroby na Export-Akadémie Baden-Württemberg v nemeckom Reutlingene, v rámci súkromného a štátneho štipendijného programu a následne pracoval v Bielefelde a Mníchove.

Po študijných rokoch a mnohých zaujímavých praxiach sa Kenneth roku 1996 vrátil domov do Cebu, aby riadil Interiérové remeslá ostrovov, Inc., čo je spoločnosť zaoberajúca sa dizajnom a výrobou nábytku, ktorú založila jeho matka Betty Cobonpue v roku 1972.

Zistil, že moderný dizajn môže mať novú tvár s použitím prírodných vlákien a materiálov, a vytvoril tak mnohé kusy funkčného nábytkového umenia, ktoré ponúkajú alternatívu k západnej definícii moderného dizajnu. Dnes sa značka Kenethcobonpue stala celosvetovo známou vďaka svojmu jedinečnému dizajnu a rozsiahlemu zoznamu klientov, vrátane hollywoodskych celebrít a členov kráľovskej rodiny.

V súzvuku s prírodou a tradíciami

Svojim majstrovským spôsobom integrácie prírody, tradičných remeselných a inovatívnych technológií získal tento dizajnér početné medzinárodné ocenenia a uznania (Japan Good Design Awards, hlavnú cenu v Singapurskej medzinárodnej súťaži dizajnu, cenu Hong Kong za dizajn pre Áziu, výber americkej spoločnosti Dizajn interiéru Top Pick a francúzsku cenu Coup de Coeur) za svoje kreatívne, organické a expresívne skladby. Úzko spolupracuje s niektorými z popredných svetových dizajnérov aj novými talentami.

Niekoľko jeho návrhov bolo vybraných na vydanie Medzinárodnej ročenky dizajnu publikovanej v Londýne a New Yorku. V roku 2007 ho časopis Time nazval „prvým virtuózom ratanu“. Kenneth bol menovaný dizajnérom roka v prvom ročníku výstavy Maison et Objet Asia, ktorá sa konala v marci 2014 v Singapure. Každoročne tiež ukazuje svoju novú prácu na výstavách dizajnu z Milána do New Yorku. Rôzne Cobonpue kúsky sa takisto objavili v celovečerných hraných filmoch a televízii, napríklad Oceans 13 a CSI.

Tak prečo doma nemať jedinečný kúsok takého návrhára?

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS