17/12
Prebehol 6. ročník súťaže Czech Design Week

Prebehol 6. ročník súťaže Czech Design Week

17. prosince 2019 v 06.30 , Bytové doplnky , Design , Nábytok , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Dizajnérska súťaž každoročne prináša nevšedné, zaujímavé a inšpiratívne kúsky z dielní mladých návrhárov. A dnes Czech Design Week pozná svojich víťazov.

Limtika pre víťaza kategórie od Františka Jungwirtha, držiteľa Czech Design AwardLimtika pre víťaza kategórie od Františka Jungwirtha, držiteľa Czech Design Award

Na slávnostnom vyhlásení v priestoroch Kongresového centra v Prahe boli vyhlásení víťazi kategórií a limitovanú edíciu trofejí pre nich v podobe vázičiek navrhol sklársky umelec František Jungvirt.

Objavom roka bol Pavol Kopřiva junior s unikátnym svietidlomObjavom roka bol Pavol Kopřiva junior s unikátnym svietidlom

Objav roka

V kategórii Objav roka zvíťazil Pavel Kopřiva junior s unikátnym svietidlom inšpirovaným horizontom Lužických hôr, ktorý je študentom Fakulty umenia a dizajnu na UJEP v Ústí nad Labem. Jeho svietidlo je vyrobené brúsením z fúkaného rotačného tvaru, je tvorené z dvoch kusov, ktoré delí unikátna krivka inšpirovaná horizontom Lužických hôr.

Cenu Best of Design získalo dizajnérske duo Mach & KrovinaCenu Best of Design získalo dizajnérske duo Mach & Krovina

Best of Design

Cenu Best of Design si odnieslo slovenské dizajnérske duo Mach & Krovina. Slovenskí Adam Krovina a Barbora Machovičová vyrábajú originálne LED svietidlá a interiérové doplnky. Ich impulzom pre spoločnú tvorbu bol príchod CNC frézy v roku 2018. Má asi štyristo kíl, 150 centimetrov a pomáha im slobodne tvoriť.

Cenu za najlepšiu inštaláciu obdržala Marieta TedenacováCenu za najlepšiu inštaláciu obdržala Marieta Tedenacová

Najlepšie inšpirácie

S kolekciou váz TWOOWT dostala ocenenie za najlepšiu inštaláciu Marieta Tedenacová. S kolekciou sklenených váz oslnila mladá študentka pražského UPRUM porotu. Kombinuje rôzne materiály, technológie a inovácie. Sklo je u nej vnímané ako nástroj videnia, ktorý podnecuje k zamysleniu nad tým, čo je realita a čo ilúzia.

Značka dizajnového nábytku a doplnkov do detských izieb Chic by Pig získala osobitné uznanieZnačka dizajnového nábytku a doplnkov do detských izieb Chic by Pig získala osobitné uznanie

Zvláštne uznanie

Zvláštne uznanie poroty získala česká značka dizajnového nábytku a doplnkov do detských izieb Chic by Pig. Štúdio sa venuje výrobe šik nábytku a doplnkov z prírodných materiálov do detských izieb.

expozície firmy Oblakkaexpozície firmy Oblakka

Návštevníci mali možnosť počas štyroch dní uvidieť to najlepšie z českého skla, porcelánu, šperkov, originálnych hračiek aj papierenských potrieb, interiérového dizajnu ale aj parfumov či kožených doplnkov. Do tohto ročníka sa zapojilo 150 českých aj zahraničných dizajnérov.

expozície Jabůrekexpozície Jabůrek

O prehliadke Czech Design Week

Festival Czech Design Week už šiestym rokom podporuje kreatívnu tvorbu tuzemských aj zahraničných dizajnérov. Projekt sa usiluje o vytvorenie platformy, ktorá umožní prepojenie laickej verejnosti a odborníkov v odbore dizajnu a umenia. CZDW ukazuje, že dizajn nie je len drahý tovar do bytu.

expozície hračky Birrexpozície hračky Birr

Viac informácií o festivale a tiež zoznam všetkých vystavovateľov pre ročník 2019 nájdete na webovej stránke Czechdesignwe­ek.com .

Zdroj foto: Czech Design Week

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS