20/8
Sušíš, suším, sušíme: sušenie ovocia, zeleniny a byliniek

Sušíš, suším, sušíme: sušenie ovocia, zeleniny a byliniek

20. srpna 2021 v 00.00 , Domáce spotrebiče , Kuchyne

Sponzorované odkazy

A je to tu! Skleníky, záhony, záhrady aj lesy plné ovocia, zeleniny, byliniek, húb, lesných plodov a všetkého ďalšieho, na čo si len spomeniete. Až budete každoročné dary prírody spracovávať, mohla by sa vám hodiť niektorá zo sušičiek.

Sušenie je totiž jednou z najšetrnejších variantov spracovania úrody a všetko si vďaka nej zachová vysoký obsah vitamínov a minerálov. Navyše väčšina dnešných moderných sušičiek vie usušiť tiež cestoviny, kvety, alebo mäso.

Česká značka Concept ponúka sušenie menej i viac sofistikované.

Profi SO3000

Suší ako profík: Sušičky PROFI SO3000 a INFRA SO4000

Vďaka modernej technológii usušia oba modely všetko omnoho rýchlejšie a trúfnu si pritom na ovocie, zeleninu, huby, kvety či cestoviny, ryby, mäso, alebo dokonca údenárske výrobky. Teplotu sušenia možno nastaviť od 35 do 75 ° C, takže sušičky môžu bez problémov používať aj zástancovia RAW stravy.

infra SO4000

PROFI SO3000 má 6 hranatých nerezových výsuvných plátov, digitálny časovač až na 99 hodín a dva ventilátory pre rovnomerné a rýchle sušenie. Sušička INFRA SO4000 využíva pri sušení infračervenú technológiu a má 5 prednastavených programov – 3 programy pre sušenie „ovocia“, „zeleniny“ a „mäsa“, program „jogurt“ pre výrobu prvotriedneho domáceho jogurtu a program „sterilizácia“, ktorý ju po práci dokonale vyčistí. A cena? Tá je 280 € u PROFI SO3000, a 320 € u INFRA SO4000.

Sušíme vo veľkom: Digitálna sušička ovocia SO2040

Neuveriteľne veľká sušiaca plocha 0,93 m2, 9 transparentných nastaviteľných plátov a príkon 500 W. To sú okrem iného hlavné prednosti modelu SO2040, ktorý dostanete v čiernom uhladenom prevedení. Časovač je možné nastaviť po 10 minútach až na dobu 48 hodín, a tým pádom sa nemusíte skoro o nič starať. Cena 92 €.

Suší elegantne: Digitálna sušička ovocia a zeleniny SO2050

Má 6 výsuvných sušiacich nerezových plátov s celkovou plochou 0,6 m2, ktoré sú nielen odolnejšie ako tie plastové, ale ich nahriatie urýchľuje proces sušenia. Jej súčasťou je aj univerzálny vyberateľný podnos umiestnený v spodnom poschodí sušičky, ktorý zachytí nielen všetko, čo počas sušenia prepadne jednotlivými plátmi, ale tiež ho možno využiť na prípravu domácich ovocných placiek, tyčiniek alebo krekrov. Prístroj má časovač, na ktorom možno nastaviť prevádzku od 30 minút až po 19 a pol hodiny a na sušenie byliniek možno dokúpiť špeciálny plát. Cena sušičky je 140 €.

Sušíme v malom: Digitálna sušička ovocia SO1001

Menší hranatý model má 5 transparentných sušiacich plát, časovač nastaviteľný po 30 minútach až na 99 hodín a prednastavený program, kedy po dobu až 10 hodín automaticky sušia na 70 ° C. Veľmi praktické je, že vzdialenosť medzi jednotlivými plátmi možno prispôsobiť. Ak sa niektoré ovocie nezmestí do medzery medzi jednotlivými poschodiami, jednoducho možno plát otočiť o 180 ° a tým priestor medzi plátmi zväčšiť z 12 mm na 28 mm. Prístroj stojí 40 €.

Suší RAW stravu: Sušička RAW FOOD SO2020

Má digitálny časovač na 48 hodín, LED displej a plynulú reguláciu nastavenia teploty od 35 do 70 ° C, vďaka ktorej sa výborne hodí aj na prípravu RAW stravy. Usuší ovocie, zeleninu, huby, kvety, cestoviny, ryby, alebo mäso, ale aj bylinky a v základnej výbave má aj dva špeciálne RAW tácky. Vďaka 9 transparentným sitám o priemere 33 cm, ktoré je možné umývať v umývačke, navyše usušíte veľké množstvo potravín naraz. Vyjde vás na 80 €.

Zdroj foto: Concept

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS