11/8
Ako pripraviť podklad pod bazén?

Ako pripraviť podklad pod bazén?

11. srpna 2022 v 19.15 , Domy

Ak si chcete zútulniť vašu záhradu, na výber máte hneď z niekoľkých možností. Môžete si zaobstarať napríklad trampolínu, príjemné posedenie, poprípade bazén, ktorý má hneď niekoľko výhod.

Je dokázané, že ľudia, ktorí majú na záhrade bazén chodia aj menej na dovolenky k moru. Predsa len, mať priamo doma bazén je skutočný dar a môžete ho mať aj vy. Samozrejme, predtým, ako si bazény zaobstaráte, mali by ste myslieť na niekoľko dôležitých faktorov, ktoré je potrebné zvážiť. Ide napríklad aj o to, ako pripraviť podklad pod bazén. O tom si povieme viac v tomto článku, pretože ide o skutočne dôležitú záležitosť, ktorú netreba podceniť.

Kde umiestniť bazén?

Veľmi dôležitým faktorom je výber vhodného miesta. Tu nastáva dilema, či je lepšie miesto v tieni alebo na slnku. Preto sa po svojej záhrade dobre rozhliadnite. Bazén by mal byť umiestnený na mieste, kde je rovná zem a žiadne hrboly. Tiež je dôležité, aby bolo v okolí dostatok miesta a priestoru. To platí aj pre nafukovacie bazény. Vaše kúpanie tak bude maximálne bezpečné.

Podklad pre bazén

V prípade, že neviete nájsť vhodné miesto na vašej záhrade pre bazén, nezúfajte. Môžete si totiž vytvoriť vlastný podklad. Na pomoc si zavolajte priateľov, poprípade si zarezervujte tieto služby u konkrétnej firmy, ktorá sa tejto oblasti venuje. Nejde však o nič zložité. Potrebné však je, aby to bolo urobené správne. Pomocou jednoduchých nástrojov je potrebné priestor, kde chcete mať bazén s konštrukciou, narovnať a uhladiť. Pomôcť si môžete aj s vodováhou, aby ste mali istotu, že je to maximálne rovné.

Bazén Intex Prism Frame, foto: hawaj.skBazén Intex Prism Frame, foto: hawaj.sk

Aké existujú typy podkladu pod bazén?

V súčasnosti existuje hneď niekoľko typov podkladov pod bazén. Najlepšie je, ak ide o trávnatú plochu, poprípade priestor, ktorý má dlaždice alebo zámkovú dlažbu. Každý z týchto typov má však svoje benefity, ale aj nevýhody. Napríklad tráva je skvelým riešením. Nie je totiž finančne náročná, no môže byť problém dokonale ju vyrovnať a pripraviť na bazén, po odstránení bazéna na nej môže zostať aj značná stopa, ktorá vyzerá neesteticky. V tomto prípade je tak ideálnym riešením práve umelá tráva. To však len v situácii, že je vybavená jemnými vlasmi a nie je nepríjemná na dotyk.

Nezabúdajte na dostatočnú izoláciu

Taktiež je dôležité, aby ste podklad dostatočne izolovali. Aj na webstránke www.hawaj.sk si môžete zaobstarať rôzne príslušenstvo, ako napríklad izolačné podložky pod nafukovacie bazény. Ochráni tak dno bazéna pred možným poškodením alebo pred rôznymi hlodavcami, čo je veľmi výhodné. Určite nikdy pod bazén nevkladajte polystyrén. Aj napriek tomu, že má dobré izolačné vlastnosti, mohol by sa pod hmotnosťou vody zdeformovať alebo zničiť iným spôsobom. Preto si radšej nechajte poradiť od odborníkov.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS