27/4
Drevený stojan na víno

Drevený stojan na víno

27. dubna 2012 v 07.00 , Bytové doplnky , Riad

Sponzorované odkazy

Tak ušľachtilý nápoj, ako je víno, si zaslúži elegantné a dôstojné uloženie. K tomu slúžia stojany na víno, ktoré majú nielen funkciu estetickú či praktickú, ale tiež napomáhajú ku kvalite vína. Stojany z dreva sú totiž riešené tak, že sa v nich nachádza víno ​​vo vodorovnej / šikmej polohe, čo je pre víno ​​ideálny stav.

Výber stojanu podľa vkusu

Drevený stojan nájdete na našom trhu v ponuke viac ako pestrej. Výber záleží predovšetkým na našich potrebách, vkuse a zladenosti s interiérom. Tiež veľkosť stojanu vyberáme podľa potreby a frekvencie spotreby, samozrejme aj s požiadavkou riešenia priestoru.

Drevené stojany na víno ​​predstavujú elegantné riešenie úložiska vína, ktoré oceníme nielen v domácnosti, ale aj v špecializovaných gastro prevádzkach, ako sú bary, vinotéky alebo reštaurácie.

Stojany na víno ​​vyberáme aj podľa veľkosti, lepšie povedané podľa objemu fliaš, ktorý daný stojan pojme. Štandardom sú stojany s kapacitou 6 až 12 fliaš, ktoré sú určené predovšetkým pre konečného zákazníka. Určite ale nájdete aj menší stojanček.

Wood: Buk, dub, smrek alebo borovica

Kvalitné drevené stojany na víno ​​sú vyrobené z masívneho bukového dreva, ktoré je oproti ostatným druhom dreva drahšie, ale kvalitnejšie. Bukové drevo patrí k drevinám tvrdým, čo sa v budúcnosti odráža práve na dlhodobej životnosti v kombinácii s nestarnúcim vzhľadom. K ďalším prednostiam bukového dreva patrí to, že sa nevymačkává, čo znamená, že sa pod ťarchou fliaš ani časom nerozviklá.

Alternatívou bukového dreva je drevo dubové, ktoré taktiež patrí ku drevinám tvrdým, teda kvalitnejším a s dlhšou životnosťou v pomere zachovania kvality.

K lacnejším materiálom patrí smrek alebo borovica, čo sú dreviny mäkké – k výhodám patrí nižšia cena.

Povrchová úprava

Drevené stojany na víno ​​sa odporúčajú napustiť bezfarebným teakovým olejom alebo namoriť vo farbe podľa výberu. Niektoré stojany sú už takto upravené, iné bývajú iba v surovej podobe dreva, u ktorých by sme mali vykonať konečnú úpravu. Povrchové ošetrenie slúži najmä pre zvýšenie dlhodobosti, krásneho vzhľadu, čo súvisí napríklad s elimináciou ušpinenia alebo zvýšeného usadzovaniu prachu.

zdroj: http://www.vinobal.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS