14/4
Vytvorte si kúpeľňu snov

Vytvorte si kúpeľňu snov

14. dubna 2012 v 00.00 , Kúpeľne

V dnešnej dobe sa snažíme vytvoriť náš príbytok nielen účelne, ako tomu bolo v minulosti, ale aj moderne, útulne a skrátka tak, aby sme mohli tvrdiť, že sme doma. Väčšina žien túži po multifunkčnej priestrannej kuchyni plnej antikorových spotrebičov tých najlepších funkcií, obývacia izba by mala byť miestom spoločne strávených chvíľ a samozrejme by mala vlastniť priestrannú a pohodlnú sedaciu súpravu. Detská izba je miestom fantázií a najrôznejších hier a pracovňa slúži, ako už názov napovedá, k pracovným účelom. Kúpeľňa je miestnosť, ktorú miluje každý, pretože je akousi oázou pokoja a harmónie, kde môžete dennodenne načerpať nové sily. Aby vaša kúpeľňa spĺňala presne tie kritériá, ktoré sa od nej očakávajú, nezabudnite sa poobzerať po kvalitných materiáloch a doplnkoch.

Jedným z ústredných bodov každej kúpeľne je samozrejme vaňa alebo sprchovací kút. Pokiaľ si potrpíte na priestrannejšie miestnosti, nebojte sa využiť oboje, v opačnom prípade máte na výber z príjemnej alternatívy v podobe rohovej vane so zástenou, vďaka ktorej si sami utvoríte sprchový kút. Okrem váň rohových, ktoré sú hitom posledných rokov si vyberiete aj zo širokého sortimentu klasických vaní, asymetrických a tiež smaltovaných. Ak túžite po odpočinku po namáhavom dni, vaňa vám ho poskytne kedykoľvek si len budete priať, preto si vyberte taký typ, ktorý bude spĺňať vaše všetky požiadavky.

Aj keď je vaňa tým najdôležitejším prvkom každej kúpeľne, iste mi dáte za pravdu, že by ste sa v nej necítili dobre, ak by nebola uprataná, upravená a nepôsobila takmer dokonalým dojmom. Doby sa radikálne zmenili a vy si tak môžete navrhnúť kúpeľňu celkom podľa vlastných nápadov a myšlienok. Dajte priechod svojej fantázii a doprajte tejto čarovnej miestnosti farby, vôňu a čokoľvek ďalšie, vďaka čomu sa budete cítiť výnimočne ráno po prebudení, ale aj po náročnej práci. Zvoľte si obklady, ktoré vám navodia vždy pohodovú náladu a neomrzia vás. Zabudnite na klasické steny, lebo sú pre miestnosť so stálou vlhkosťou naozaj nepraktické a ľahko podliehajú plesniam a podobným nešvárom. Dôležitou súčasťou každej miestnosti sú svietidlá, s ktorými si práve v kúpeľni môžete skvele pohrať. Nebojte sa použiť obľúbené hviezdne nebo, ktorú celú miestnosť zútulní a dodá jej pocit bezpečia a neutíchajúceho pokoja. Vyvarujte sa ostrým svetlám, tie použite iba pre toaletný stolík, kde sa líčite. Aby z vašej kúpeľne neunikalo potrebné a nie práve lacné teplo, kúpte si kvalitné plastové okná, ktoré vám zaručia to najdokonalejšie tesnenie pre ničím nerušený kúpeľ.

Zdroj: profisvietidla.sk, hobbypredajna.sk

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS