18/5
Podložky pod myš

Podložky pod myš

18. května 2012 v 07.00 , Bytové doplnky

Sponzorované odkazy

Podložka pod myš patrí k štandardnému vybaveniu počítača, mala by byť nevyhnutnou súčasťou predovšetkým počítačových myší s guličkou. V tomto prípade plní funkciu vyrovnania povrchu, ktorá uľahčuje pohyb snímania.

Technika ide však veľmi rýchlo dopredu, guličkové myši sú už zastarané, ich miesto nahrádzajú myši optické a laserové, ktoré sa s nevyrovnanosťou povrchu vysporiadajú bravúrne.

Podložky pod myš sa viacmenej obstarávajú na účely zdravotné (s podrúčkou / gélovým vankúšikom), dizajnové, sú potreté grafikou. Prednosť získavajú podložky multifunkčného charakteru, ktoré môžu ponúknuť viac doplnkových funkcií.

Materiál, tvar, dizajn

Tvarové, materiálové i dizajnové prevedenie nepozná hraníc. Na trhu sa objavujú podložky pod myš klasického, abstraktného i nevšedného prevedenia. Podložky pod myš majú spravidla z každej strany iný povrch – vrchná strana je venovaná estetike, spodná strana praktickosti – k priľnutiu k danému povrchu.

Podložky zdravotného charakteru

Obľúbené sú podložky ergonomicky tvarované, s gélovým vankúšikom, ktorý eliminuje tzv. syndróm karpálneho tunelu. Tento syndróm postihuje predovšetkým tých, ktorí pracujú s myšou dlhodobo, bez prestávok, niekoľko hodín denne.

K prednostiam patrí predovšetkým ergonomické tvarovanie podložky, ktorá uľavuje zápästie a zabraňuje jeho neprirodzenému vychýleniu. Používaním tejto podložky zmierňujeme možnosť zdravotných problémov, ktorými sú napríklad tenisový lakeť, artróza zápästných kostičiek, zápal šliach, vychýlenie zápästia alebo krivica zápästných kostí.

Originál filmových hviezd

K žiadaným podložkám pod myš patrí vlastnoručný návrh filmových i speváckych hviezd. Jedná sa o podložky pod myš, ktoré si speváci či herci sami navrhli a podpísali.

Sexy podložky

Originálnym darčekom pre mužov je podložka s 3D motívom vnadných žien. Podľa vedeckého skúmania bolo zistené, že tento dizajn pôsobí na mužov veľmi pozitívne, čo sa pracovnej výkonnosti a kreativity týka. Podložky sú vyrábané z veľmi príjemného materiálu, ktoré tvorí polyuretánová pena v kombinácii s antialergénnou vrstvou.

Dizajnové podložky

Originálne, vtipné a hlavne zaujímavé podložky pod myš sú často zhotovované z hľadiska estetického alebo ako darčeky. Zdárným príkladom je esteticky stvárnená podložka s vhodným pomenovaním pán Kravata, ktorá pochádza z dielne dizajnovej spoločnosti Spinning Hat.

K ďalším, originálne a vtipne poňatým, patrí podložka na myš v podobe placatého (zrejme prejdeného) zvieratka.

zdroj: http://www.giftzone.cz/ … oney/d-71011
http://www.originalnidarky.cz/ … ozka-pod-mys
http://www.kvalitnidekorace.cz/ … pod-mys.html

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS