19/4
Vinylové podlahy: Prečo práve vinyl?

Vinylové podlahy: Prečo práve vinyl?

19. dubna 2012 v 07.00 , Bytové doplnky , Design

Sponzorované odkazy

Podlaha udáva štýl interiéru, hoci si to možno neuvedomujeme, podlaha je dominantou celého domu. Moderná podlahová krytina dokáže premeniť vzhľad domova a vytvoriť úplne novú atmosféru.

Laminát, vinyl, keramika, marmoleum, drevo…

Materiály, ktoré sú v oblasti podlahových krytín veľmi bežné a zákazníkmi veľmi žiadané. Nie je teda divu, že sa ich dizajn stále zdokonaľuje, dizajnéri prichádzajú s novými motívmi, grafickými prvkami, ktoré sú prenesené na povrch podlahy.

Vo väčšine domácností prevládajú podlahy laminátové, ktorých podoba je štandardne v imitácii dreva. K najčastejším odtieňom patrí drevo svetlé alebo stredne tmavé, prevládajú však odtiene prírodného charakteru, v štruktúre tuzemských drevín. Hoci sa stále design imitujúci drevo predáva, podľa odborníkov a dizajnérov je imitácia dreva už passé.

Vinyl – veľa predností s citom pre krásu

Vinylové podlahy patria k exkluzívnym podlahovým krytinám, ktoré dokážu hýriť farbami, nekonečnou škálou motívov a štýlov. Vinylové podlahy sú nielen dizajnovo krásne, ale sú tiež vysoko odolné a cenovo pomerne dostupné. K ďalším prednostiam vinylových podláh, oproti napríklad laminátovým podlahám, patrí vyššia mäkkosť, pružnosť a vyššia odolnosť proti vode a vlhku.

Motívy geometrické a abstraktné

Hitom tohto roka sa stali podlahy s geometrickými a abstraktnými motívmi, hýriace zmesou farieb. Typickým predstaviteľom farebných, obrazových podláh je linoleum alebo marmoleum, ktoré je veľmi príjemné na dotyk.

Z geometrických obrazcov nechýbajú štvorce, pruhy, obdĺžniky a kruhy, k obľúbeným motívom patrí aj abstrakt.

Drevo a jeho imitácie

K obľúbeným designom patrí drevo, a to vo všetkých svojich podobách. Hitom sa stávajú staro vyzerajúce dosky, ktoré vyzerajú, že prešli výraznou renováciou. Pravdou však je, že sa jedná iba o precízne vypracovaný materiál, ktorý vďaka špeciálnej úprave lepenia získa požadovaný vzhľad.

zdroj: http://www.modernfloor.net

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS