26/2
Sedacia súprava do každej miestnosti - už máte tú pravú?

Sedacia súprava do každej miestnosti - už máte tú pravú?

26. února 2013 v 18.15 , Bytové doplnky , Byty , Design , Domy , Nábytok , Obývacie izby

Hoci sa drvivá väčšina z vás zhodne na tom, že najdôležitejšou miestnosťou je kuchyňa, rozhodne by ste nemali zabúdať na nemenej kľúčovú úlohu obývacej izby. Okrem faktu, že zvyčajne ide o veľmi moderne štylizovanú miestnosť, ktorá má osloviť na prvý pohľad a v byte tak zaujímať akúsi okrasnú pozíciu, má množstvo ďalších funkcií. V prvom rade by mala slúžiť ako oáza pokoja a pohody, kde si po dlhom a namáhavom dni oddýchnete a načerpáte ďalšie sily. Ďalšou úlohou obývacej izby je združovanie rodiny a upevňovanie priateľských vzťahov, pretože práve tu sa stretnete s partnerom a deťmi na obľúbenom filme a organizujete tu najrôznejšie oslavy a čajové posedenia s kamarátkami. A rovnako tak, ako si kuchyňu nemožno predstaviť bez priestrannej a kvalitnej linky, ani obývacia izba nemôže fungovať bez sedacej súpravy.

Pohodlie pre celú rodinu

Početnejšia rodina s viacerými deťmi je určite radosť a neustále rozptýlenie, o nude tak v žiadnom prípade nemôže byť ani reči. Ak máte viac detí, potom ste v jednom kolotoči, a postarať sa o neposedné ratolesti vám dá určite poriadne zabrať. Rozhodnúť sa založiť si veľkú rodinu je jedna vec, ale v tomto prípade musíte myslieť obzvlášť prakticky, pretože malá garsónka vám, ako tomu bolo za čias štúdií, rozhodne nestačí. Aby ste sa nemuseli na svoje obľúbené relácie pozerať „na smeny“ a v kľude si užili každého spoločného okamihu, kúpte si priestrannú sedačku, na ktorej si každý nájde svoje pohodlné miestečko. Záleží už len na vás, či sa rozhodnete pre viacdielnu rustikálnu klasiku v koženom prevedení alebo uprednostníte niečo nadčasové.

Máme malý byt, čo teraz?

Nemusíte zúfať, aj s malými bytmi možno robiť zázraky, garsónku môžete v priebehu niekoľkých málo hodín premeniť na prekrásne, útulné bývanie pre dvoch. Ak ešte nemáte vlastných potomkov a dospeli ste k názoru, že vám 1+1 pre začiatok bohato stačí, prvé nad čím premýšľate, je úspora nielen peňazí, ale aj priestoru. Nevyhnutný nábytok ako sú skrine a police dokážu zabrať veľa miesta a pred vami potom stojí klasická dilema, či si kúpiť posteľ alebo sedaciu súpravu. V tomto prípade je riešenie jednoduché. Stavte na jednoduchú, rozkladaciu pohovku, ktorá cez deň z miestnosti urobí krásnu obývaciu izbu čakajúcu na hostí a v noci vám ponúkne svoju príjemnú náruč v podobe letiska. A že sú rozkladacie pohovky nepohodlné a nudné? To ste na veľkom omyle! K dispozícii máte najrôznejšie prevedenie v trendy farbách a najmodernejších tvaroch.

Vydrží aj desiatky rokov

Kúpu kvalitnej a priestrannej sedacej súpravy nemôžete brať na ľahkú váhu, pretože ide o najvýraznejší bytový doplnok, ktorý by vás nemal za chvíľu omrzieť a aj po rokoch musí byť stále pohodlný a vyzerať ako nový. Bohužiaľ pri rozmanitosti dnešného sortimentu je veľakrát ťažké nájsť model, ktorý bude spĺňať všetky tieto kritériá a pritom nebude stáť tisíce eur. Ak nehľadáte pohovku len na prechodné obdobie, ale budujete si domov pre budúci život, jednoznačne sa zamerajte na kožu. Jej dlhovekosť je preukázaná, pýši sa aj po rokoch luxusným vzhľadom, v zime vás zahreje, v lete naopak príjemne ochladí, dobre sa udržiava a ako bonus sa hodí takmer do každého typu interiéru, či už holdujete drevu alebo plastu.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS