10/2
Barový pult alebo pozor na hranice

Barový pult alebo pozor na hranice

10. února 2014 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Kuchyne

Sponzorované odkazy

V znamení dnešných trendov sa ruší stena medzi kuchyňou a obývacou izbou, čím do priestoru prichádza ako na požiadanie viac svetla. Rozdelenie dvoch rôznych miestností má ale stále svoje opodstatnenie. Keď to tak náhodou nie je, všetko si statočne berie na svoje plecia barový pult. Premýšľate o tom, že si tento významný a atraktívny prvok tiež zaobstaráte?

Pohľad na obývaciu izbu prepojenú s kuchyňou Vás väčšinou natoľko zaujme, že si v prvej chvíli neuvedomujete, čo vytvára tento harmonický celok. Keď sa pozriete bližšie, zistíte, že zásadný podiel majú na tom dva typy barových pultov. Tie spájajú na základe priateľského gesta ruku obývacej izby a kuchyne. Dokážu oba priestory nádherne prepojiť.

Barový pult, zdroj? TerryJohnston.comBarový pult, zdroj? TerryJohnston.com

Ostrov

Prvý typ predstavuje voľne stojaci ostrov berúci na seba podľa potreby rôzne podoby. Vôbec nezáleží na tom, či je Vaša domácnosť ponorená až po uši v tradičnom alebo modernom štýle. Kuchynský ostrov sa dokáže v každom prostredí prispôsobiť a zdarne rozdeliť priestor tak, aby úspešne fungoval.

Malý dodatok

Prvok barového pultu sa dá, za nastolených podmienok, krásne zapracovať do celkového plánu. Ak chýba, dodatočne priľne k jednej strane ostrova, presnejšie zo strany obývačky, ako ovocné želé k piškótovému korpusu. Vznikne extra plocha, malá vyhliadka, z ktorej sa dá pozorne sledovať dianie a všetky dôležité kuchynské procesy.

Barový pult, zdroj: williamskitchenbath.comBarový pult, zdroj: williamskitchenbath.com

Práca s plochou

Mini bary sa tešia svojej popularite už dlhšiu dobu. Opakovane prichádzajú do módy a snažia sa všetkých presvedčiť o svojej užitočnosti. Pri dispozičných riešeniach, ktoré disponujú úctyhodnou rozlohou, barový pult vystupuje ako významný prvok, ktorý buduje a zapĺňa priestor.

Nie alkohol, ale džúsy

Aj keď slovo bar zvádza k predstave, že sa na ňom podávajú alkoholické nápoje, nie je tomu v praxi úplne tak. V rodinnom prostredí na ňom pani domu servíruje čerstvé ovocné šťavy či kávu a čaj. Na osvieženie nielen ráno, ale po celý deň. Rozhodli ste, že by ste si radi barový pult tiež zaobstarali? Chcete si pri ňom zažiť veľa zábavy s rodinou a priateľmi? Vychutnať si na ňom najrôznejšie drinky? Neváhajte a vyberte si!

Barový pult, zdroj: sonjalovas.comBarový pult, zdroj: sonjalovas.com
Moderný barový pult, zdroj: ManuelFerrante.comModerný barový pult, zdroj: ManuelFerrante.com

Úvodný obrázok zdroj: ManuelFerrante.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS