11/7
Posteľná bielizeň: saténové alebo flanelové obliečky?

Posteľná bielizeň: saténové alebo flanelové obliečky?

11. července 2014 v 07.00 , Bytový textil

Sponzorované odkazy

Snáď každý sa po náročnom dni teší na pohodlie domova. Pre kvalitný odpočinok je veľmi dôležitý spánok. Dobré matrace, periny a tiež obliečky nám každý deň prinášajú potešenie zaslúženej relaxácie. V tomto článku sa zameriame len na jednu zložku tohto pohodlia – na obliečky. Rozhodovať sa budeme medzi dvoma materiálmi, konkrétne pôjde o satén a flanel.

Saténové obliečky a ich chladiace vlastnosti

Saténové obliečky si mnohí kupujú vďaka lesklému vzhľadu, ktorý je vhodný do moderných interiérov. Niekedy zabúdame na úžasné vlastnosti saténu, ktoré oceníme najmä v horúcich letných dňoch. Satén je totiž chladiaci a naviac jemný na dotyk. Ponúka príjemný spánok v objatí materiálu, ktorý vás pri každom pohybe nežne pohladí.

Za nevýhodu možno považovať v niektorých prípadoch vyššiu obstarávaciu cenu, ďalej fakt, že v období zimy príliš nezahreje a možno niekoho rozčúli aj to, ako ľahko skĺzne na zem. Pri výbere nedajte na cenu, ale kvalitu. Lacný satén narobí viac škody ako úžitku.

Odporúčam z vlastných skúseností obliečky Bugatti vyrobené z exkluzívneho materiálu 100% bavlneného mako saténu. V tomto prípade nemôžem vymenovať bez ohľadu na ročné obdobie jediné negatívum. Navyše značka Bugatti (veľmi pekné obliečky ponúka tiež Coeliva) sa vyznačuje ako špecialista moderných francúzskych obliečok – teda predĺžených obliečkok.

Flanelové obliečky vždy zahrejú

Naopak flanel v sebe nesie úžasné izolačné vlastnosti, a tak sa môžeme do flanelových obliečok bez obáv túliť celú zimu. Avšak hrozí nebezpečenstvo, že sa nám z mäkkého pelechu nebude chcieť vyliezť. Flanel je mäkký a ľahký. Ale aj u flanelu si dajte veľký pozor, aby ste nekúpili „mačku vo vreci.“ Na trhu je totiž flanel vlnený a bavlnený, ale bohužiaľ aj viskózový. Takáto posteľná bielizeň nemusí byť príliš kvalitná a navyše obliečky z viskózneho flanelu môžu zle znášať ľudia s citlivou pokožkou.

Alergici určite ocenia špeciálne obliečky z mikrovlákna vyrobené zo 100% polyesteru.

Už máte vybrané? Dáte prednosť flanelu alebo saténu? Vyskúšajte oba materiály, určite si ich zamilujete. Len dbajte na vysokú kvalitu a funkčnosť obliečky.

Zdroj: www.ikea.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS