5/6
Domáci raj: kúpacie jazierko na záhrade!

Domáci raj: kúpacie jazierko na záhrade!

5. června 2017 v 11.45 , Domy

Domáca pohoda, relax, pokojné, pohodové, praktické a pritom štýlové bývanie – to sú atribúty, ktoré dnes ľudia pri zariaďovaní svojho bývania preferujú. A ak je domovom rodinný dom – radový, či samostatný, nie je nutné túto predstavu vymedzovať len štyrmi stenami, ale rozšíriť ju aj na okolie domu a záhradu.

Medzi nevyhnutné a potrebné súčasti bývania patrí predovšetkým priestor na spanie a varenie (teda mať strechu nad hlavou), dobré je mať aj garáž alebo aspoň kryté státie pre váš automobil, výborná je dielňa a pracovňa, bonusom navyše je určite priestor pre relax a odpočinok, aj miesto na rodinné zrazy a stretnutia s priateľmi.

A túto bonusovú položku môžete rozvíjať čo vám predstavivosť (ale aj peňaženka) dovolí. Môžete si krásne a podľa svojich predstáv zariadiť záhradu a okolie domu. V súčasnosti frčia a sú stále viac obľúbené prírodné záhrady, ktoré sú de facto bezúdržbové, alebo len s minimálnym úsilím. Je to variant, ktorý odbúrava nútené pletie záhonov, rýľovanie záhrady a starostlivosť o zeleň. Pokiaľ to teda nie je váš koníček, zjednodušte si to.

Prírodným záhradám v obľúbenosti na chrbát dýchajú okrasné záhrady, ktoré môžu byť krásne, a pritom veľmi jednoduché a funkčné. Navyše oba dva typy týchto záhrad do seba krásne pojmú miestečka na relax aj zábavu. A nemusí byť len jedno. Môžete mať terasu, posedenie otvorené aj kryté, altánok, opaľovacie a relaxačné miesto, záhradné osvieženie vo forme sprchy, bazénu či kúpacieho jazierka .

Záhrada a okolie domu sa tak môže stať príjemným rozšírením obytného priestoru po veľkú časť roka. Aj jarný a jesenný relax a trávenie času v zeleni okolo domu stojí za to. Samozrejme cez tieto obdobia aj v zime odpadá kúpanie (ale ak ste napríklad otužilci, aj to je možné praktizovať). Ale pre leto je ideálne zaobstarať si bazén alebo kúpacie jazierko, ktoré vám dopraje ako kúpanie vonku a pritom v súkromí, tak osvieženie a relax, kedykoľvek sa vám zachce a to všetko bez nejakých zoskupení a tlačenice ktoré na kúpaliskách bývajú.

Iste, prvotné náklady na zriadenie týchto vodných radovánok priamo pri dome niečo stoja, od zriadenia miesta a tlakového čerpadla , cez filtračný systém až po solárny ohrev, bazénovú chémiu, ďalšie príslušenstvo a iné drobné veci. A samozrejme aj údržba počas sezóny a starostlivosti počas roka je nutná. Ale stojí to za to a je to nepochybne komfort a veľmi praktická aj príjemná súčasť bývania.

Ak sa chcete vyhnúť prvoplánovo umelému vzhľadu vášho kúpania, obmedziť klasickú bazénovú chémiu do vody aj reakcie tela a pokožky na ňu, je ideálnou voľbou pre kúpanie kúpacie jazierko. To vám totiž ponúka aj mimosezónne využitie, pretože sa celoročne nevypúšťa. Takýto biobazén je výbornou alternatívou , pretože sa stáva prírodným, štýlovým a ozdobným prvkom záhrady po celý rok a ponúka vám relaxačný kútik aj potechu pre oko počas celého roka.

Zdroj foto: Numa.sk

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS