28/2
Jar je za dverami: zariaďte si balkón, terasu a záhradu!

Jar je za dverami: zariaďte si balkón, terasu a záhradu!

28. února 2018 v 00.00 , Design , Kreslá a sedacie súpravy , Stoličky , Stoly a stolíky

Sponzorované odkazy

Jar je už za dverami, hoci to mnohokrát vďaka počasiu vonku tak nevyzerá. Napriek tomu je podľa kalendára jasné, že sa jar blíži míľovými krokmi a dosť dýcha zime na chrbát. Pripravte sa na ňu a vybavte si balkón, terasu a záhradu záhradným nábytkom!

Pohoda a pohodlie k jari bezpochyby patrí. A tak na záhrade, balkóne či terase môžete kedykoľvek zasadnúť, odpočívať a relaxovať. Je to príma po práci na záhrade, alebo po náročnom pracovnom dni, keď zasadnete na slnko, pozeráte na oblohu a zeleň, alebo večer odpočívate pod hviezdami na čerstvom vzduchu aj keď ste doma. To všetko vám poskytuje záhrada, terasa a balkón.

Mnohým to ponúka možnosť aj stolovania vonku. A k tomu je nutné mať dobrý a kvalitný stôl a stoličky, aby bolo stolovanie pod otvoreným nebom skutočne komfortné. Takýto šik set záhradného nábytku je preto nutnosťou, ak si chcete zachovať pohodlie a pohodu.

Záhradný nábytok je vybavením záhrady, balkóna a terasy. Uľahčuje a spríjemňuje používanie vonkajších priestorov bývania. Zvyčajne sa jedná o ľahko prenosné kúsky v rôznych štýloch, materiáloch a cenách, čo dáva možnosť si vybrať podľa svojich predstáv, veľkosti i finančných možností každému. A ten najvhodnejší záhradný, balkónový či terasový nábytok býva odolný poveternostným vplyvom, pevný a pohodlný pre užívateľov.

Čas výberu vhodných kúskov práve nastal. V hobby marketoch typu Obi a Hornbach, v špecializovaných predajniach nábytku, i ďalších subjektoch ako sú Kika, Jysk či Sconto nábytok, Mobelix, Hornbach, alebo Ikea určite nájdete nejaký ten svoj kúsok. K dispozícii je veľký výber. Sú to jednotlivé kúsky – stoly, stoličky, ležadlá aj celé sety, všetko vyrobené zo širokej škály materiálov, vrátane dreva, hliníka, ocele, prútia a umelého dreva.

Ako na výber?

  • správny záhradný nábytok má byť pohodlný
  • čo najlepšie zodpovedať danému prostrediu
  • a to ako svojou konštrukciou, tvarom, rozmermi, materiálom i farbou
  • odporúčané sú pastelové tóny žltej, okrovej, hnedej, žltozelenej farby
  • v móde sú však tiež sivá, sivočierna, tmavo červená a biela

Čo vybrať za materiál?

Vyberajte podľa vašich predstáv, uváženia a štýlu čo sa vám páči aj účelu akému bude záhradný nábytok slúžiť. Ak budete nábytok upratovať možno zvoliť aj menej odolný materiál. Keď bude zostávať na mieste, je vhodnejší viac odolný poveternostným podmienkam.

Aké aktuálne dostanete?

  • ľahký hliník v kombinácii s výpletom z textilného ľanu je veľmi šik a trvanlivý
  • vhodným a kvalitným materiálom je liatina v kombinácii s drevom, ten vám tiež obstojí a nezhrdzavie v zlom počasí
  • v kurze je aj ľahká oceľ s kovovým či textilným výpletom, ktorá nesklame za akéhokoľvek počasia
  • klasikou je drevený nábytok, obzvlášť z netradičného dreva ako je teakový nábytok, drevo je veľmi odolným materiálom
  • liatina je ako materiál veľmi komfortný a ľahko udržiavateľný
  • prútené kúsky sú obľúbené pre svoju ľahkosť a prírodný vzhľad, môžu aj zmoknúť
  • ratanové sú komfortné kúsky
  • umelý ratan je kompromisom medzi klasickým prírodným ratanom a plastom
  • plastové kúsky sú stále v kurze aj keď nepatria k tým najatraktívnejším, avšak dnes dostanete aj veľmi moderne riešené dizajnové kúsky

Máte dostatok priestoru, kúpte si aj nejaké to ležadlo, alebo zvoľte namiesto klasických stoličiek polohovateľné kreslá. Oplatí sa vám to, a relax bude o to komfortnejší aj príjemnejší.

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS