6/1
Ohliadnutie za rokom 2019 v bytovom dizajne

Ohliadnutie za rokom 2019 v bytovom dizajne

6. ledna 2020 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Hodiny , Kreslá a sedacie súpravy , Nábytok , Riad , Sklo , Stoličky , Stoly a stolíky , Záhradný nábytok

Sponzorované odkazy

Rok s číslovkou 2019 je minulosťou. My si len v krátkosti pripomenieme, ako si v onom roku viedol bytový dizajn. Najprestížnejším ocenením je každoročne ocenenie v súťaži A'Design Award, ktorá je určená dizajnérom, inovátorom a spoločnostiam zaoberajúcim sa bytovým a interiérovým dizajnom. Táto originálna súťaž A 'Design Award vznikala postupne a za pochodu, predchádzali jej tisíce ďalších menších dizajnérskych súťaží.

Vo svete, v ktorom sa každým rokom uvádzajú na trh milióny výrobkov a vzorov, sa súťaž A 'Design Award zrodila z túžby vypichnúť najlepšie designy a dobre navrhnuté výrobky. Sama súťaž ponúka nebývalú a atraktívnu propagáciu ocenených návrhov a rovnako je považovaná za vysoko kvalitnú a dobre návratnú alternatívu k akejkoľvek reklame.

Platinum Winner A Platinum Winner A'Design Award – Bandage Sogfa by Olga Bogdanova

A'Design Award

Poslaním ceny A'Design Award je poskytnúť spravodlivú, etickú a konkurenčnú platformu pre spoločnosti, dizajnérov a inovátorov zo všetkých oblastí dizajnu s rôznymi úrovňami skúseností, rôznymi disciplínami a zameraním na trh. Takto im možno ponúknuť globálne publikum, kde môžu predviesť svoj úspech a talent.

A'Design Award udeľuje každoročne ocenenie v celej rade kategórií, ktoré sa členia do niekoľkých pod kategórií. Jedná sa o súťaže priemyselného dizajnu, dizajnu nábytku, dizajnu obalov, dizajnu hračiek, dizajnu digitálneho zariadenia, dizajnu vozidiel, dizajnu domácich spotrebičov, lekárskych a vedeckých návrhov, architektonického dizajnu a dizajn interiéru.

Platinum Winner A Platinum Winner A'Design Award – Niwa Outdoor Furniture by Robby Cantarutti

Tu je výber najzaujímavejších kúskov z ocenenia v kategórii nábytok, bytové, domáce a dekoratívne predmety, za obdobie 2018–2019.

Platinum Winner A'Design Award

Bandage Sofa

Víťazom Platinum A'Design Award za kategóriu dizajn, nábytok a dekoračné predmety a domáce potreby v roku 2018/2019 získalo štúdio Bogdanova Bureau z Ukrajiny za svoje Bandage Sofa. Olga Bogdanova a Elena Prokhorova sú návrhárky a dizajnérky v štúdiu Bognanova Bureau.

Niwa Outdoor Furniture

Spolu s nimi sa o prvé miesto, teda Platinum A'Design Award za kategóriu dizajn, nábytok a dekoračné predmety a domáce potreby v roku 2018/2019 delí Robby Cantarutti for Fast Spa za svoje Niwa Outdoor Furniture, čo sú vonkajšie dizajnérske stoličky. Robby Cantarutti je taliansky návrhár a dizajnér.

Golden Winner A Golden Winner A'Design Award – Korona Sofa by Hamid Packsereshto

Golden Winner A'Design Award

Koron Sofa

Víťazom Golden A'Design Award za kategóriu dizajn, nábytok a dekoračné predmety a domáce potreby 2018/2019 je Hamid Packseresht for Dumar Design Studio z Iránu za Koron Sofa. Zakladateľ štúdia je Hamid Packseresht, vyštudoval priemyselný dizajn v Teheráne na Azad University a sčasti aj štúdium Coventry University vo Veľkej Británii.

Golden Winner A Golden Winner A'Design Award – Goccia Container by Giuliano Ricciardi

Goccia Container

Zlato A'Design Award v kategórii dizajn, nábytok a dekoračné predmety a domáce potreby 2018/2019 získali aj ďalšie, medzi nimi talianske štúdio Giuliano Ricciardi for d-Lab návrhára a dizajnéra Giuliano Ricciardiho za ich Goccia Container.

Golden Winner A Golden Winner A'Design Award – Reverse Cock by Mattice Boets

Reverse Cock

Ďalším zaujímavým zlatým A'Design Award v kategórii dizajn, nábytok a dekoračné predmety a domáce potreby 2018/2019 je mladý belgický návrhár a dizajnér Mattice Boets s jeho Reverse Cock.

Golden Winner A Golden Winner A'Design Award – Aestus Vase by Oliver David Krieg

Aestus Vase

Zlatý A'Design Award v kategórii dizajn, nábytok a dekoračné predmety a domáce potreby 2018/2019 získal aj Oliver David Krieg ako odborník na výpočtový dizajn a digitálnu výrobu v architektúre, so svojimi originálnymi vázami Aestus Vase.

Gold Winner A Gold Winner A 'Design Award – Astron Shape Shifting Rug by Ingrid Külper

Astron Shape Shifting Rug

Oprávnene patrí do zoznamu zlatých A'Design Award v kategórii dizajn, nábytok a dekoračné predmety a domáce potreby 2018/2019 tiež Ingrid Külper zo švédskeho štúdia Ingrid Külper Design AB / Mattahari za svoj modulárny koberec Astron Shape Shifting Rug.

Golden Winner A Golden Winner A'Award – Kurio Modular Shelfing System by Markus Hofke

Kurio Modular Shelfing System

Zaujímavú skladaciu variabilnú policovú stenu navrhol Markus Hofke z nemeckého štúdia Von Morgen. Právom sa tak dostal medzi víťazov a zlatom ocenené v A'Design Award v kategórii dizajn, nábytok a dekoračné predmety a domáce potreby 2018/2019.

  • Zdroj foto: adesignaward.com
  • Úvodné foto: Drum Pouf by Serge Atallah, Gold Winner A 'Design Award v kategórii dizajn, nábytok a dekoračné predmety 2018/2019
  • Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS