1/8
Ceny v Design Award udelené! Kto a za čo ich získal v dizajne nábytku?

Ceny v Design Award udelené! Kto a za čo ich získal v dizajne nábytku?

1. srpna 2020 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Nábytok

Sponzorované odkazy

Urobte si s nami chvíľku na svet kreativity a ponorte sa do neho. Tento svet je neopozeraný, jedinečný a naplnený sériami ocenených návrhov nábytku z minuloročnej ceny A'Design Award and Competition. Staňte sa fanúšikom nábytkového dizajnu!

Možno práve hľadáte inšpiráciu na zmeny vo svojom príbytku, a pritom chcete mať cool a originálne kúsky nábytku? Popustite teda svoju fantáziu a nasajte do nej trochu kreativity s kúskami ocenenými A'Design Award and Competition.

A'Design Awards Competition je programom multidiscipli­nárneho ocenenia za dizajn a zahŕňa celý rad kategórií, od tradičných dizajnových disciplín, ako je nábytok, interiéry, architektúra, osvetlenie, spotrebná technika, až po špecializované oblasti, akou je sociálny dizajn, rôznorodý dizajn, vzdelávací dizajn a dokonca aj šperky. Medzinárodná Design Award sa koná každoročne s veľkou interdisciplinárnou porotou 218 odborníkov z rôznych odborov a registrácia pre každý rok končí k 30. septembru. Design Award je udeľovaný za uplynulý rok počas prvej polovice roku nasledujúceho. Ako teda dopadol 'Design Awards Competition 2019 v oblasti nábytku?

Cloudové stoličky od Shoty UrasakiCloudové stoličky od Shoty Urasaki

Cloudové stoličky od Shoty Urasaki

Cloud Chair vám dáva pocit sedenia na plávajúcom oblaku. Na rozdiel od tradičných stoličiek s 3 až 4 nohami je cloudová stolička vyvýšená pomocou niekoľkých kovových tyčí, ktoré nielen dávajú cloudu ľahkosť a vzdušnosť, ale tiež pripomínajú kvapky dažďa padajúce z oblakov.

S inšpiráciou pre túto stoličku prišla návrhárka Shota Urasaki potom, čo videla, ako na vzdialenom pobreží prší z oblakov. Tak sa zrodila stolička / oblak. Sedadlo je vyrobené zo zhlukov polyesterových vlákien poprepichovaných do bloku polyuretánovej peny, aby poskytlo vizuálnu aj hmatovú príťažlivosť nafúknutého oblaku. Sedadlo spočíva na niekoľkých podperách z nerezovej ocele, so zrkadlom na jeho základni, ktoré dáva dažďu ilúziu kontinuity. Chytré, že?

Listový vešiak od Marco Guariglia a Jui-Ju LinListový vešiak od Marco Guariglia a Jui-Ju Lin

Listový vešiak od Marco Guariglia a Jui-Ju Lin

Nie je roztomilé, ako sa tieto vešiaky podobajú listom rastliny Monstera? Tieto vešiaky sú navrhnuté tak, aby rýchlo pridali funkčnosť aj dekoratívnosť do vášho príbytku. Umožní vám zavesiť oblečenie, športové vybavenie, dáždniky, pršiplášte a klobúky na rôznych bodoch zaháknutých na listoch. Vešiaky vyzerajú skvele aj keď sú holé.

Acorn Leisure Chair od Wei Jingyi, Chen Yufan a Wang RuilinAcorn Leisure Chair od Wei Jingyi, Chen Yufan a Wang Ruilin

Acorn Leisure Chair od Wei Jingyi, Chen Yufan a Wang Ruilin

Kreslo je navrhnuté pre odpočinok ako pre vás, tak pre vášho domáceho maznáčika. Kreslo Acorn Leisure Chair premení priestor pod sedadlom na priestor pre malé zvieratá. Organické krivky stoličky sú inšpirované prírodou a dizajn základne poskytuje perfektný odpočinkový priestor pre vášho domáceho maznáčika, a vám umožňuje ľahko a pohodlne si hovieť nad ním.

Drevené časti stoličky sú opracované na CNC obrábačke, zatiaľ čo rúry z tepaného železa na základni dodávajú stoličke robustnosť a navyše vašim miláčikom umožňujú vidieť vaše nohy, keď sedí vo vnútri svojho bezpečného priestoru. Alternatívne je možné využiť priestor pod sedadlom tiež na ukladanie kníh a vankúšov, atď.

Motýlí vešiak Lu LiMotýlí vešiak Lu Li

Motýlí vešiak Lu Li

Elegancia, tvoje meno je vešiak v tvare motýlích krídiel. Vďaka krásnemu minimalistickému dizajnu, ktorý evokuje krivkou jemnú podobu motýlích krídel je tento vešiak na šaty rovnako funkčný ako krásne estetický. Motýlí vešiak je vyrobený z troch komponentov a nevyžaduje žiadne spojovacie prvky, lepidlo ani skrutky. Stačí zasunúť drevený stĺp do slotu v tvare diamantu v kovových rámoch a voilá – máte vešiak, ktorý je stabilný, odolný a krásne minimalistický.

Pufy S 1000 od Marco Guariglia a Jui Ju LinPufy S 1000 od Marco Guariglia a Jui Ju Lin

Pufy S 1000 od Marco Guariglia a Jui Ju Lin

Tieto pufy nie sú len obyčajný nábytok, ale sú skôr ako stavebnica, z nich vytvoríte nábytok aký chcete. Pufy sú plyšové a na dotyk zamatové. Majú podobu robustných štvrť kruhových vankúšov, ktoré môžu byť usporiadané v rôznych štýloch. Možnosti zriadenia sú rovnako nekonečné ako prípady použitia, pretože dizajnéri Marco Guariglia a Jui Ju Lin veria, že nábytok by mal vyhovovať potrebám miestnosti, a nie naopak. Každý puf je vyrobený z kusu 3D strojne rezaného polystyrénu, vystuženého preglejkou a pokrytého penou a plyšom.

Haleiwa ratanové kreslo od Melissy Mae TanHaleiwa ratanové kreslo od Melissy Mae Tan

Haleiwa ratanové kreslo od Melissy Mae Tan

Dedičstvo sa stretáva so súčasnosťou. Klasické krivky plynule prechádzajú do nápadných moderných línií. Ratan ako poddajný materiál je bežne používaný v domorodom filipínskom nábytku. Tu získava moderné upgrade, keď je kombinovaný s pevným kovovým rámom. Haleiwa kreslo je tradične bohaté, ručne spracované ratanové kreslo súčasnosti. Vyzerá pozoruhodne, že?

  • Úvodné foto: barová stolička Motichair od Koma Yang, Yuxiao Dong a Jiaxin Liang, vyrobená z uhlíkových vlákien a kovu s matným kovovým povrchom
  • Zdroj foto: Yankodesign.com
  • Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS