25/5
Pripravte svoju záhradu na letné prázdniny

Pripravte svoju záhradu na letné prázdniny

25. května 2020 v 08.00 , Záhradný nábytok

Sponzorované odkazy

Vďaka pandémie koronavírusu sa väčšine z nás pomaly, ale iste, rozplynul sen o letnej dovolenke. Tí, ktorí by aj mali dostatočné financie na to, aby cestovali k moru, si budú musieť odpracovať dobu, keď trávili s deťmi doma na ošetrovaní, tak pravdepodobne ani nedostanú dovolenku. Nevadí, aj u nás na Slovensku je predsa krásne. Pokiaľ máte záhradu, či záhradku, je najvyšší čas ju pripraviť na trávenie letných radovánok s deťmi. Prinášame vám pár inšpirácií, ako záhradu upraviť tak, aby sa tu deti cítili dobre.

Predsa len dnešným deťom chýba vďaka digitálnym hračkám predstavivosť a inšpirácia, málokedy sa vedia samé zabaviť. Čo tak im pripraviť indiánske teepee, kde budú môcť tráviť svoj voľný čas spoločne s kamarátmi? S jeho výrobou vám môžu deti pomôcť a navyše spolu zažijete veľa zábavy. Toto teepee je skvelým nápadom, ako na záhrade získať trochu tieňa, ak tu zatiaľ nemáte vyrastené stromy.

Keď budete teepee stavať spoločne s deťmi, budú si svoj kútik o to viac vážiť.Keď budete teepee stavať spoločne s deťmi, budú si svoj kútik o to viac vážiť.

Ako na to?

Stačí pár latiek alebo guľatín, a zostrojiť polkruhovú kostru budúceho teepee. Pre menej zručných je variantom použiť opory k popínavým ružiam z hobby marketov a vhodne ich prepojiť. Potom už len stačí okolo nasypať kvalitnú zeminu a zasadiť popínavú rastlinu podľa vašich preferencií. Napríklad popínavé ruže, alebo rôzne druhy ozdobných fazúľ, ktoré vašu záhradu svojimi kvetmi farebne ozdobia. Praktické rodiny môžu zasadiť hrášok, ktorý urobí rovnakú službu, a deti si určite sladkasté struky radi odtrhnú.

Použite plazivé rastliny spoločne s deťmi sledujte, ako vašu konštrukciu pomaly obrastajú.Použite plazivé rastliny spoločne s deťmi sledujte, ako vašu konštrukciu pomaly obrastajú.

Pekne vyzerajú aj rôzne odtiene brečtanu, ktorý bude robiť parádu na vašej záhrade aj na jeseň. Fantázii sa medze nekladú. Uvidíte, že deti svoj tajomný kútik ocenia a radi si v tieni teepee zahrajú napríklad karty, alebo ho použijú na hru na kovboja a indiánov.

Trampolína sa dá využiť aj originálnym spôsobomTrampolína sa dá využiť aj originálnym spôsobom

Máte starú trampolínu a nechcete ju už dať opraviť?

Všetci majitelia detských vonkajších trampolín iste poznajú tento problém. Aj keď máte poslušné deti, ochranná sieť okolo trampolíny nevydrží večne a každoročne kupovať novú sa neoplatí. Naším tipom je použiť trampolínu trošku inak. Môžete ju tiež zavesiť do konštrukcie v tvare teepee, kde bude môcť ďalej slúžiť na skákanie (predovšetkým malým deťom). Ak však túto „trampolínu“ doladíte hebkými dekami a vankúšikmi, získate multifunkčný priestor, kde sa budete môcť pohojdávať ako v závesnej sieti, alebo kde budete môcť deťom čítať večer strašidelné príbehy pod hviezdnou oblohou.

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS