28/10
 Oprava nábytku mu vráti jeho pôvodnú krásu

Oprava nábytku mu vráti jeho pôvodnú krásu

28. října 2020 v 22.30 , Obývacie izby

Máte doma nábytok, ktorý je čalúnený, alebo priamo sedačku či gauč, ktorý rokmi používania stratil svoje čaro, ale vy sa ho nechcete vzdať? Nie je nič jednoduchšie ako vybrať si nové poťahové látky, prípadne nechať vysedené miesta vyplniť molitanom, alebo iným materiálom, a radovať sa z kvalitného, obľúbeného nábytku ďalej mnoho rokov.

Nové potiahnutie v pôvodnom, alebo úplne inom duchu

Či už milujete vzory, kvety, abstrakciu, alebo ste skôr zameraní na jednoduchú eleganciu jednej farby, ak sa pozriete, aké kvalitné poťahové látky predajcovia ponúkajú, budete nadšení. Nájdete obrovskú paletu farieb, z ktorej si zaručene vyberiete. Vynikajúce je, že si výrobcovia týchto látok uvedomujú, že sú medzi nami zákazníci, ktorí chcú nábytku zachovať pôvodný vzhľad, a tak zoženiete nielen látky moderné a trendové, ale aj také, ktoré sú veľmi podobné tej pôvodnej, ktorá váš gauč, kreslo, stoličky či sedaciu súpravu doteraz zdobila.

Odstráňte vysedené miesta

Bola by večná škoda, keby došlo len k obnove poťahovej látky, a ostatné chyby by zostali bez povšimnutia. Ak sedíte často na jednej strane sedačky, alebo ak sú poškodené operadlá stoličiek a podobne, je pomerne jednoduché tieto chyby opraviť. Poslúžiť vám veľmi dobre môže kvalitná pamäťová pur pena čiže molitan. Molitanové dosky sa vyrábajú v rôznych rozmeroch metráže, ale aj v niekoľkých druhoch tvrdosti. Tam, kde sa na nábytok vynakladá najväčšia záťaž je dobré použiť tvrdšiu pur penu, na ostatné časti je vhodný aj mäkší typ peny. Najlepšie vám poradí sám predajca.

Konferenčný stolík Kali, foto: sedoooz.skKonferenčný stolík Kali, foto: sedoooz.sk

Investujte do konferenčného stolíka

Nábytok robí v miestnosti veľa. Aby ste sa cítili dobre a miestnosť pôsobila ucelene a komfortne, je v obývačke doslova nutnosťou mať konferenčný stolík. Ak máte deti, určite oceníte perfektné konferenčné stolíky s odkladacím priestorom pod vrchnou doskou. Ak ste skôr minimalisti, príde vám vhod skôr jednoduchý model, ktorý môže byť vyrobený z najtradičnejšieho materiálu, akým je drevo. Alebo stavte na kov v kombinácii so sklom či umelou hmotou. Moderný ráz je tým vopred zaručený.

Obnova nábytku je na mieste, ak ho máte radi, alebo ak je kvalitný a chcete ho v interiéri ďalej používať. Smelo do výberu látok, nech sa môžete o pár týždňov radovať z „nového“ posedenia, ktoré na jeseň a v zime určite veľmi využijete.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS