4/12
Herečka Lucie Benešová: "Neznášam stereotyp, tento rok strávime Vianoce v prenajatej chalupe"

Herečka Lucie Benešová: "Neznášam stereotyp, tento rok strávime Vianoce v prenajatej chalupe"

4. prosince 2020 v 00.00 , Bytové doplnky , Design

Sponzorované odkazy

Rodina pohromade, živý stromček, pohoda s blízkymi, ale aj výzdoba a prekvapenie. To všetko podľa herečky a moderátorky Lucie Benešovej tvoria tie pravé Vianoce. Ako rieši predvianočné upratovanie? Dodržiava nejaké vlastné vianočné tradície? A v čom pre ňu budú tohtoročné sviatky iné? Prečítajte si vianočný rozhovor s Luciou Benešovou a nechajte sa inšpirovať aj jej tipmi na darčeky pre celú rodinu.

Čo máte, Lucka, na Vianociach najradšej?

Mám rada tú vôňu, výzdobu, atmosféru a prekvapenie. Snažím sa každý rok niečím milo prekvapiť deti, manžela a vôbec celú rodinu, o tom to podľa mňa je. O spoločných chvíľach a o tom, že sa snažíte s tým druhým stráviť čas a urobiť mu radosť.

Ako u Vás prebiehajú prípravy? V čom to bude tento rok iné?

Vianočné prípravy u nás začínajú už s prvým adventným víkendom. Máme takú predvianočnú tradíciu, ktorá trvá už 15 rokov. Stretneme sa s kamarátkami a ich dcérami u nás na chalupe kúsok od Knína a vyrábame adventné vence. Väčšinou tvoríme z toho, čo nájdeme v okolitom lese, pridáme len trblietky, dekoračné mašle a drobné ozdoby. Tento rok sa to ale kvôli bezpečnostným opatreniam celé uskutoční asi len v kruhu rodiny. Aj tak sa však veľmi teším, až uvidím svojich najbližších.

A čo predvianočné upratovanie? Máte nejakú špeciálnu novinku?

Upratujem celoročne a neuznávam predvianočné upratovanie, pretože to sa človek ľudovo povedané úplne zrychtuje a potom nemá už na nič náladu a energiu. Čo sa týka noviniek, teraz som si obľúbila špeciálny akumulátorový čistič okien z Astoreo, s tým je umývanie okien rýchlejšie a oveľa efektívnejšie. Svoj dom upratujem po častiach: napríklad, keď upratujem v obývačke, vezmem rovno aj príslušné okno. Upratovaním sa tiež počas pandémie udržujem v kondícii. Nechodím do fitness, bohato mi stačí náš dvojposchodový dom.

Kde budete Vianoce tento rok sláviť? Doma, alebo na chate?

Na Vianoce som prenajala chalupu v Jeseníkoch, tam sa zmestí celá rodina. Bude tam miesto pre 14 ľudí, uvidíme, kto všetko príde. Vianoce každý druhý rok striedame, raz u nás doma, druhýkrát niekde inde, nemáme radi stereotyp. Veľmi krásne boli Vianoce na chalupe v Rakúsku. Viem, že je to nepraktické kvôli darčekom, ale zase veľmi romantické. Aspoň raz za rok strávime niekoľko dní spoločne ako celá rodina. Pre mňa sú Vianoce hlavne o tom, aby som videla svojich blízkych. A tých uvidím, takže to je najdôležitejšie. Ostatné veci zvládneme a vydržíme. Čo sa týka sladkostí, tie si vezmeme so sebou, s dcérou Larou napečieme perníčky, o ostatné sa postará Tomášova mamička, pretože tá pečie úplne skvele.

A ako to bude s vianočným stromčekom, keď budete na sviatky v prenajatej chalupe?

Stromčeky budeme mať dva, oba živé. Jeden doma a druhý si vezmeme na chalupu. Dohovorila som sa s majiteľom, že nám požičia nejaké vianočné ozdoby, takže vôbec nevieme, čo nás čaká. Teším sa, bude to dobrodružné a možno priamo na mieste vyrobíme aj pár papierových ozdôb. Čo sa týka stromčeka doma, ten zdobím už tri týždne pred Vianocami. Mám ho ako vianočnú dekoráciu, predĺžim si tým celý ten magický čas. Väčšinou ho zdobím každý rok inak. Milujem bielu farbu a vintage štýl, takže tento rok bude s najväčšou pravdepodobnosť biely. Biela farba je navyše univerzálna a dá sa skvele kombinovať.

Ako potom strávite zvyšok sviatkov? Budete navštevovať príbuzných?

Tento rok budeme rovno všetci spolu v Jeseníkoch, a to celý vianočný týždeň. Inak väčšinou jazdí celá rodina vždy k nám do domčeka do Prahy.

Čo by ste si tento rok priala na Vianoce najviac?

Aby sme boli všetci zdraví aj v tejto zložitej dobe a aby sme sa všetci v zdraví a dobrej nálade zišli aj budúci rok!

Darčekové tipy Lucie Benešovej: Čím potešiť celú rodinu?

A ako to cez tieto Vianoce budete mať s darčekmi? Máte už celkom veľké deti – píšu ešte listy Ježiškovi?

Píšu, hlavne najmladšia Laruška. Štěpán tiež. Ale ako moderné deti listy dopĺňajú odkazmi, alebo posielajú SMS. Tento rok bude veľa internetových Ježiškov, kvôli zatváraniu obchodov. Takže už teraz mám darčeky objednané, aby sa to stihlo. A to je jeseň! Určite tento rok vyberiem aj niečo z Astoreo.cz, majú tam veľmi pekné darčeky pre celú rodinu.

Pre babičku: Mení farbu a krásne vonia!

Osviežovač vzduchu od nemeckého výrobcu Beurer je praktickým, zároveň štýlovým bytovým doplnkom. Vzduch v miestnosti nielen prevonia, ale aj zvlhčí. Je kompatibilný hneď s niekoľkými vo vode rozpustnými aromatickými olejmi, arómu tak možno ľahko zmeniť podľa nálady. LED podsvietenie mení farby a navodí kúzelnú vianočnú atmosféru. Vyskúšajte vonné oleje pre dobrý spánok, vitalitu, alebo relaxáciu. Kúpite na Astoreo.cz za cenu 56 €.

Pre dedka: Vždy pohodlie a teplo na nohy

Pohodlné a hrejivé vyhrievajúce topánky sú hlavne v zime doslova poklad. Pri televízii, pri čítaní, lúštení krížoviek – vždy udržia nohy v teple. Topánka je z príjemného, mäkkého a priedušného materiálu, vložka je vyberateľná a možno ju ručne prať. Teplotu si môžete regulovať na troch úrovniach, proti prehriatiu topánku chráni unikátny ochranný BSS. Kúpite na Astoreo.cz za 52 €.

Pre dcéru: Počúvať aj spievať si kedykoľvek a kdekoľvek

Či už vaše ratolesti radi hudbu len počúvajú, alebo si aj z plného hrdla zaspievajú, tento prenosný reproduktor pre nich bude tým pravým. Bezdrôtový prenosný reproduktor PHILIPS je totiž vybavený aj Bluetooth mikrofónom a stačí tak len jedno ťuknutie do tlačidla, aby nahral a uložil každé karaoke vystúpenie. Je veľmi skladný, aj s mikrofónom meria len asi 13 × 13 cm, takže sa zmestí do každého batôžku, a tak zabaví aj na výletoch s kamarátmi, alebo o prestávke v škole. Kúpite na Astoreo.cz za 56 €.

Pre manžela: Domáce dielňa v kufríku

Kým ženy majú plnú skriňu oblečenia, a napriek tomu nemajú čo na seba, muži majú plnú dielňu náradia, ale rovnako im každú chvíľu chýba ten správny skrutkovač, tie vhodné kliešte. S touto 54 dielnou súpravou kvalitného náradia trable domácich opravárov a majstrov aspoň na chvíľu zažehnajú. Kúpite na Astoreo.cz za 40 €.

Pre syna: Ponožky pre veselé dni

Ponožky ako vianočný darček sú taká klasika. Rozhodne to ale nemusí byť nuda! Farebné a veselé ponožky z príjemnej česanej bavlny a s obrázkom obľúbenej pandy svojho nositeľa vždy naladia na pohodovú nôtu. Kúpite na Astoreo.cz za cenu 7 €.

Zdroj foto: Astoreo.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS