24/2
Trendy v bývaní 2012

Trendy v bývaní 2012

24. února 2012 v 07.00 , Design

Sponzorované odkazy

Trendy v bývaní – to je slovné spojenie, ktoré v poslednej dobe počúvame veľmi často a snažíme sa podľa aktuálnych trendov riadiť. Ak budeme pracovať so slovom trend všeobecne, môžeme ho definovať ako tendenciu dlhodobého procesu zmeny. Najčastejšie je slovo trend spájané s módou, nové trendy prichádzajú s aktuálnou kolekciou. V našom prípade však budeme slovo trend spájať s oblasťou architektúry, dizajnu a dekorácií. V tomto prípade je slovo trend spájané so štýlovými prvkami, materiálmi, farebným ladením a dômyselným usporiadaním interiérového aj exteriérového vybavenia.

Interiér nie je potrebné zariaďovať podľa trendov

Trendový tovar je z pohľadu odborníkov iba marketingovým ťahom, ako najrýchlejšie a najlepšie predať tovar. Za trendy tovar je mnohokrát označované len to, čo má napríklad atypický tvar alebo sa veľmi odlišuje od štandardu. Ovšem pojmom trendy by mali byť označované také tovary, ktoré dokážu plne rešpektovať potreby a priania svojich užívateľov, ponúknuť potrebné funkcie, prijateľnú farebnú zladenosť, kvalitu materiálov a interiérovú identitu.

Ak si chceme zariadiť bývanie v trendy štýle, je potrebné predovšetkým zohľadniť koncepciu usporiadania interiéru. Zariaďovacie predmety by mali ísť ruka v ruke predovšetkým s povahou a potrebami svojich používateľov, s veľkosťou priestoru a jeho štýlom.

K základným prvkom trendy bývania patria farby

Trendy bývania 2012, medzi ne patrí predovšetkým farebná zladenosť priestoru, kreativita a originalita, ktoré prispievajú k jedinečnosti a štýlovosti bývania. Pri výbere farieb nie je potrebné striktne dodržiavať aktuálne požiadavky na farby roku, ale stačí riadiť sa svojím citom a vkusom.

Vedľa farebného usporiadania musíme hovoriť aj o materiálovom výbere. Ak chceme hovoriť o trende, je potrebné voliť materiály plne funkčné, kvalitné a vysoko odolné.

Trendy v bývaní 2012, to sú interiérové ​​štýly

Ďalším aspektom na trendy bývania 2011 sú interiérové ​​štýly, ktoré zaškatuľkují priestor do určitej módne skupiny. K najžiadanejším a dlhodobo najfrekventova­nejším patrí štýl prírodný čiže natural štýl. K prednostiam prírodného štýlu patrí neutrálnosť, možno ho teda použiť kdekoľvek a kedykoľvek. Vyznačuje sa predovšetkým použitím prírodných materiálov, používajú sa prírodné farby, spravidla menej nápadné – decentné. To isté platí aj o materiáloch, ktorými sú koža, bavlna, hodváb, vlna.

Obľúbeným štýlom je štýl duch retro. Ten sa vyznačuje naopak pestrosťou farieb, veselosťou, farebnosťou, hravosťou, vtipným spestrením až postmodernou iróniou. Retro štýl sa inšpiruje predovšetkým dobou 60. rokov, k detailom patrí recyklácia interiérového vybavenia s použitím ťažších, hutnejších materiálov.

Hitom sa stal štýl vidiecky. Tu sa nechávame inšpirovať predovšetkým Francúzskom, Provance a vidieckymi francúzskymi obydliami. Štýl Provance doslova narastá na obľube, v obydliach sa objavuje biely nábytok, plechové – maľované doplnky, dávno zabudnuté keramické lavoro, bytové textílie sú zdobené výšivkami a čipkami. Nevyhnutným doplnkom sú toľko milované levandule a dekorácie z nich.

Exkluzívnym štýlom je štýl glamour, ktorý sa vyznačuje luxusnými doplnkami, ktoré sa nesú vo farbe zlatej, čiernej, rubínovej a predovšetkým v lesklých tónoch. Interiérové ​​vybavenie v štýle glamour disponuje veľmi silnými kontrastmi. Všetko by sa malo trblietať a lesknúť, čo prispieva k luxusu a elegancii.

Vintage štýl je často nazývaný štýlom slobodným, nekladie žiadne nároky na farebné usporiadanie, materiály ani štýly. Výsledné usporiadanie interiéru je obrazom povahy svojich majiteľov, predstavuje tzv. bohémsky štýl života, bez zjavného poriadku a organizácie.

zdroj: http://dornob.com/ … ideas-photos

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS