30/4
Vešiak na šperky: Užitočný aj krásny

Vešiak na šperky: Užitočný aj krásny

30. dubna 2012 v 07.00 , Bytové doplnky

Sponzorované odkazy

Šperky sú odjakživa spájané so ženami, ku ktorým neodmysliteľne patria. A tak niet divu, že takmer každá žena vlastní niekoľko šperkov, či už sa jedná o šperky drahé, alebo štýlovú bižutériu.

Vešiaky na šperky – praktické i dizajnové

Čím viac šperkov žena vlastní, tým väčší problém máva s ich uložením. Obvyklým miestom väčšiny šperkov je klasická krabička (z rôznych materiálov), ktorá je však veľmi nepraktická. Šperky sa do seba navzájom zamotávajú, uloženie je neprehľadné a pri ich výbere musíme ťažko vyberať napríklad zhodný pár náušníc.

Prehľadné a zároveň dizajnové riešenie ponúkajú štýlové vešiaky na šperky, ktorých je na našom trhu nepreberná ponuka. Vďaka vešiakom na šperky budeme mať náramky, náhrdelníky, hodinky, ale aj náušnice či prstienky stále na očiach a párovo zoradené.

Materiál a štýl

Čo sa materiálového prevedenia týka, je možné vyberať vešiaky na šperky v rôznom prevedení. Ku klasickým patrí plast, drevo, kov, výnimkou nie sú ani vešiaky sklenené či textilné.

Podoba vešiakov na šperky je taktiež rozmanitá, dizajnové prevedenie ide ruka v ruke s aktuálnymi módnymi trendmi. Abstraktné tvary sú dosť žiadané a čím viac originálnejší vešiak je, tým zaujímavejším sa stáva pre zákazníčku.

K aktuálnym trendom v oblasti vešiakov na šperky patria vešiaky voľne stojace, ktoré možno postaviť kamkoľvek do priestoru. Obľúbené sú vešiaky v podobe stromu, kedy jednotlivé vetvy ponúkajú miesto pre zavesenie šperku. Návratový boom zaznamenala aj ruka, ktorej prsty sú pripravené pre umiestnenie prstienkov, náramkov aj korálok.

Avšak aj tu platia určité dizajnové pravidlá, ktoré hlásajú požiadavky na minimalizmus a jednoduchosť. Klasické stojanové vešiaky v decentnom prevedení, mierne zdobené sú prínosom do každého interiéru. Čím viac je vešiak na šperky atypický, tým horšie je jeho začlenenie do priestoru a mnohokrát sa jeho podoba s daným priestorom dosť prieči.

Nech už si vyberieme akýkoľvek vešiak na šperky, vyberajme tak, aby dokázal poňať naše všetky poklady.

zdroj: http://www.krasnybyt.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS