13/6
Ukryte doma káble a šnúry štýlovo

Ukryte doma káble a šnúry štýlovo

13. června 2018 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Domáce spotrebiče

Sponzorované odkazy

Technika a technológia nás sprevádza všade. Nevyhneme sa jej v práci ani doma. A súvisí s ňou jeden nepríjemný fenomén: najrôznejšie prívodné káble a šnúry. Kam s nimi, aby váš domov nepôsobil ako IT stanovište, a mal stále príma punc?

Riešením čapkovskej otázky „Kam s ním“ (v tomto prípade „Kam s nimi“) ohľadom káblov a prívodných šnúr sa zaoberajú mnohé subjekty – spoločnosti a jednotlivci. U nás aj v zahraničí. Niektorí s väčším, iní s menším úspechom.

BlueLounge

Nás zaujali štýlové a praktické riešenia a vychytávky americkej firmy BlueLounge z Los Angeles. Na trhu pôsobí od roku 1999 a zameriava sa rýdzo na štýlové technologické príslušenstvo. Ich dizajnérske centrum v Jakarte dá vždy produktom firmy ten správny štýlový ráz s jednoduchou a na pohľad čistou verziou technologického príslušenstva. A že je úspešná dokladajú mnohí zákazníci, medzi ktorými nechýbajú ani veľké nadnárodné firmy.

BlueLounge dock a organizér kábla RolioBlueLounge dock a organizér kábla Rolio

BlueLounge dock a organizér kábla Rolio

Rolio je nápadité riešenie, určené ako majiteľom mobilov iPhone, tak tabletov iPad. Pre mobily je tu dokovacia nabíjacia stanica, do ktorej ľahko zmotáme napájací kábel Lightning, spojíte ho nabíjacou vidlicou a telefón do Rolia postavíte. Ďalšou možnosťou je využiť Rolio ako organizér nabíjacieho kábla k počítaču, ktorého je väčšinou potrebné mať voľne len kúsok a zvyšok schová Rolio, ktoré vyjde na 18 € s DPH.

BlueLounge schránka CableBox MiniBlueLounge schránka CableBox Mini

BlueLounge schránka CableBox Mini

Nech sú, kde sú – pod stolom, vedľa počítača alebo za TV, vždy sú voľné zamotané káble nepekné a dosť rušivé, navyše sa motajú do seba. CableBox zo syntetického ohňovzdorného materiálu je ideálnym riešením pre všetky tieto ťažkosti s káblami. Navyše nie je potrebné nič odpájať, jednoducho vložíte predlžovačku, alebo UPSku do boxu, pretiahnete káble s dierkami a zatvorte. A je po problémoch. Box je teraz k dispozícii s rozmermi 240 × 120 × 130 mm v bielej farbe, alebo s rozmermi 154 × 398 × 134 mm v čiernej farbe. A pôsobí elegantne a už sa nemusíte hanbiť za zamotané káble. Bielu verziu kúpite za cenu 44 € s DPH a čiernu za 72 € s DPH.

BlueLounge držiak Sumo

Sumo je ťažítko na stôl a zároveň slúži ako praktický a efektívny držiak na káble. Štvrťkilový kváder v bielej, alebo čiernej farbe si postavíte na stôl a dvoma drážkami vediete káble, ktoré sa zarazia o Sumo, keď konektor vypojíte. Máte tak káble stále na jednom mieste a ešte schované. Špeciálny priľnavý materiál na spodnej strane držiaka istí priľnutie na akýkoľvek povrch, a to vrátane skla. V rozmeroch 55 × 55 × 23 mm sa jedná o veľmi praktické príslušenstvo pre domácnosť vo veľmi štýlovom dizajne za cenu 19 € s DPH.

BlueLounge organizér káblov CableyoyoBlueLounge organizér káblov Cableyoyo

BlueLounge organizér káblov Cableyoyo

Ultra tenký organizér káblov Cableyoyo v čiernej, alebo bielej verzii vám efektívne zorganizuje dlhé a často nepekne pôsobiace zmotávané káble. Ideálne na použitie na káble USB, telefónne káble, nabíjačky až do dĺžky 1,8 metrov. S rozmermi: 80 × 80 × 8 mm je organizér vyrobený z plastu v príjemnom dizajne a je určený pre káble do šírky 5 mm. Vyjde vás na 10 € s DPH.

Tieto a mnohé ďalšie zaujímavé produkty firmy BlueLounge u nás ponúka dizajnérsky online obchod Designbuy.cz

Skúsite ich tiež?

Zdroj foto: Designbuy.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS