12/9
Zunoval sa vám interiér? Inšpirujte sa u Lucii Benešovej!

Zunoval sa vám interiér? Inšpirujte sa u Lucii Benešovej!

12. září 2021 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design

Sponzorované odkazy

Ako premeniť domov ľahko a s malými nákladmi? Stačí málo, inšpirujte sa našimi tipmi a budete veľmi milo prekvapení čo vám z toho vznikne! Stačí pridať bytový textil rovnakej farby či vzoru a doplniť ladiacimi dekoráciami. Takto jednoducho môžete vizáž vašej domácnosti meniť aj niekoľkokrát do roka.

Ako na to?

Základom je mocná štvorka

  • bytový textil
  • zladené farby
  • vkusné dekorácie
  • živé rastliny

To sú základné tipy, ako zútulniť a premeniť váš domov s malými nákladmi, ale veľkým efektom. Veľakrát stačí len vymeniť závesy, s nimi zladiť poťahy vankúšikov, k tomu obrus na konferenčnom stolíku a voi lá – mávnutím čarovného prútika je domov úplne iný.

Sezónne ladenie

Atmosféru možno ladiť hravo a počas roka kedykoľvek. Farby môžete voliť podľa ročných období. Na zimu môžete využiť hrejivé farby a na leto tie chladnejšie. Tipy na vhodné dekorácie a textílie má pre vás e-shop Astoreo.cz, ktorý ponúka pestrú škálu bytového textilu a ďalších dekorácií pre útulný domov.

Ešte váhate?

Tak neváhajte a inšpirujte sa od Lucii Benešovej, tváre značky Astoreo, ktorá takmer bez práce a za babku premenila interiér svojho domova.

Romantický vidiecky štýl

"Mojimi srdcovkami je vidiecky štýl, taká kombinácia provance a starého, babičkovského' štýlu. Milujem prírodné materiály, biele a pastelové farby a tiež kvety, hlavne tie rezané vo váze, "hovorí Lucia Benešová. Pre vidiecky a provence štýl sú typické svetlé farby, drevený nábytok s oškretou patinou, romantické prírodné vzory a doplnky. "Ja osobne tiež nedám dopustiť na sviečky, sú to úžasné dekorácie, vyzerajú skvele, voňajú skvele a postarajú sa o krásnu atmosféru. Pokiaľ máte radi prevoňaný domov, ale sviečky pre vás nie sú to pravé, rozhodne odporúčam aróma difuzér, ktorý odvedie rovnakú prácu ak tomu ešte často pekne svieti aj rôznymi farbami, "dáva tip Lucia Benešová.

Pred premenou

Takto vyzeral kútik v Luckinej zimnej záhrade, než sa herečka pustila do jeho premeny. Neutrálne biely nábytok sa dá skvelo kombinovať s farebnými doplnkami, pokiaľ ale zostane holý, pôsobí často sterilne.

Po premene

Stačilo pridať rezané kvety v štýlovej kanvičke, vankúšik s kvetinovým poťahom, v pozadí krásne drevené hodiny a ďalšie dekorácie a atmosféra romantického vidieka je dokonalá.

In sú dekorácie Home made

Pre interiér vo vidieckom štýle sa hodia nielen kúpené, ale aj ručne vyrábané dekorácie. "Nazbierajte si vetvičky, šišky, kôru, nasušte kvety a rôzne plody a tvorte. Využijete aj starý nábytok, ktorý vám zostal niekde po babičke. Obrúste starý náter, pretrite ho na bielo a vdýchnite mu nový život, "radí Lucia Benešová.

Rozjasnite obývačku žltou farbou

Vidiecky štýl prevláda aj v Luckinej obývacej izbe, ktorej vedľa bielej farby dominuje aj sivá. Týmto neutrálnym tónom veľmi pristane doplnenie veselšími farbami. U jeho premeny siahla Lucia Benešová aj vzhľadom k nadchádzajúcej jeseni po doplnkoch v sýtej žltej farbe. Vďaka nej dostal interiér hrejivý nádych, ktorý ho doslova rozžiaril.

Pred premenou

V bielej a sivej farbe zariadený interiér si vyslovene hovorí o pár doplnkoch vo veselých farbách. Nekombinujte ale viac ako dve doplnkové farby, ktoré k sebe musia navyše dobre ladiť, inak bude výsledný vzhľad príliš rozbitý.

Po premene

Stačilo pridať záves, vankúšik, obrus a vankúšik na stoličku v totožnej žltej farbe a interiér sa okamžite nádherne „rozsvietil“. "Keď do interiéru pridávate farbu, dbajte na to, aby sa objavila na viacerých doplnkoch. Vďaka tomu na seba nebude strhávať pozornosť nijako agresívne, ale vkusne dotvorí celkovú atmosféru, "upozorňuje herečka.

Tipy Lucie Benešovej pre rýchlu premenu interiéru

Ultrasonický difuzér Omelia

Krásna dekorácia a zdravotná pomôcka pre aróma terapiu v jednom. Doprajte si nádherne prevoňaný domov, ktorý podčiarkne atmosféru. Esenciálne oleje podľa výberu zase pomôžu relaxovať, zbaviť sa stresu a úzkosti. Krásne prevedenie z bieleho porcelánu a dreva. Kúpite na Astoreo.cz za 40 €.

Nástenné hodiny Hotel

Drevené nástenné hodiny s patinou starodávnych rokov vyzerajú ako skutočný vintage kúsok. Rozmery 35 × 35 × 5 centimetrov, prevádzka na jednu AA batériu. Kúpite na Astoreo.cz za 10 €.

Okenné závesy na krúžky

Čiastočne priesvitné okenné závesy v jemných pastelových farbách rozjasnia a zútulnia každý domov. Ušité sú z kvalitného a odolného 100% polyesteru, narážacie krúžky sú kovové. Kúpite na Astoreo.cz za 17 €.

Vankúšik s výplňou a zipsom

Vankúšiky sú skvelý farebný doplnok do našich domovov, a navyše ich nie je nikdy dosť. Báječne si rozumejú zladené s ostatným bytovým textilom. Tento dostanete v mnohých moderných farbách. Kúpite na Astoreo.cz za 8 €.

Zdroj foto: Astoreo.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS