6/3
Ako oživiť detskú izbu? Poradíme vám

Ako oživiť detskú izbu? Poradíme vám

6. března 2014 v 07.15 , Bytové doplnky , Design , Nábytok

Sponzorované odkazy

Detská izba Vašej ratolesti by nemala pôsobiť stroho a nudne, ale mala by byť vstupom do čarovného sveta rozprávok, v ktorom sa bude Vaše dieťa cítiť dobre, rado si v ňom bude hrať a bude mať tie najkrajšie sny. A navyše sa odkrýva priestor aj pre Vás: môžete experimentovať s farbami, s nábytkom, hračkami, osvetlením a s dekoráciami.

Detská izba, zdroj: xoyos.comDetská izba, zdroj: xoyos.com

Svet farieb a čarovných stien

Farby v detskej izbe by mali byť stimulujúcim prostriedkom pre zábavu a pre rozvoj dieťaťa. Základné farby, ako sú modrá, žltá a červená, sú vždy vítané a vyzerajú veľmi zaujímavo. Ak sa chcete pohrať s farebnými kombináciami, vyskúšajte žlto-zelenú, žlto-červenú, žlto-modrú, či modro-oranžovú, modro-bielu a podobné kombinácie.

Dokonca aj zdanlivo obyčajná na bielo vymaľovaná stena dostane inú atmosféru, keď ju ozdobíte tapetami a šablónami komiksových postavičiek, mesiačikov, hviezd, podmorského sveta, zvieratiek alebo rozprávkových hrdinov.

Takto ozdobené steny spoločne s dečkami, záclonkami, závesmi a obliečkami budú ideálnym prostredím na rozvíjanie detskej fantázie. Na závesy si tiež môžete, pomocou malých kolíčkov, upevniť ľahké motýle, anjelikov, či z výkresu vystrihnuté drobné dekorácie.

Tapety do detskej izby, zdroj: dimsis.comTapety do detskej izby, zdroj: dimsis.com

Nábytok plný zábavy

Dnes si nemusíte vyberať len nábytok obyčajných tvarov, ale z detskej izby môžete vykúzliť more s loďou, svet trpaslíkov, vesmírny priestor, alebo zámok pre princeznú. Základným prvkom bude potom posteľ v tvare lode, autíčka, lietadla a mnohých iných.

Všetko je samozrejme potrebné zladiť s poličkami a nábytkom, ktorý nebude v dieťati vyvolávať pocit povinnosti, ale dá mu priestor a možnosť na hranie. Ak budete mať detskú izbu napríklad v safari štýle, aj stoličky môžu byť v tvare žiráf, slonov či levov.

Výzdoba v safari štýle, zdroj: danielleblue.comVýzdoba v safari štýle, zdroj: danielleblue.com

Svet pirátov

Detská izba v pirátskom štýle môže mať okrem postele v tvare paluby lode, aj plachty, námornícke obliečky a drevenú truhlu, ktorá bude symbolizovať poklad pirátov. Samozrejme že dieťa môže mať aj námornícke oblečenie.

Na poličkách môžu byť drevené modely menších lodí. Nezabudnite na rybárske siete, na ktoré môžete vyrobiť papierové rybičky. Spoločne s dieťaťom si môžete vymaľovať steny podmorským svetom, plným farieb, koralov, mušlí, rýb, chobotníc a morských víl.

Detská izba v pirátskom štýle, zdroj: LifeFairyTale.comDetská izba v pirátskom štýle, zdroj: LifeFairyTale.com

Maľovanie na drevo

Ak si chcete vyzdobiť detskú izbu spoločne s deťmi, skúste si prichystať drevenú podložku, ktorú si odrežte na potrebnú veľkosť. Potom si na ňu môžete farbami na drevo spoločne namaľovať obľúbené rozprávkové postavičky a zavesiť si ich na stenu. Obrázok by mal byť veselý a pre lepšiu „trvanlivosť“ by ste ho mali nalakovať priesvitným lesklým lakom na drevo.

Iste aj Vás napadne veľa ďalších nápadov, v akom štýle by mala byť izba Vašej ratolesti. Najlepšie je poradiť sa aj so samotným dieťaťom, čo by si vo svojej izbe prialo. Predsa len, práve ono bude v detskej izbe tráviť drvivú väčšinu času.

Detská izba, zdroj: anathea.comDetská izba, zdroj: anathea.com

Úvodný obrázok Xoyos.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS