9/11
Legacy Lounge: malý return v čase

Legacy Lounge: malý return v čase

9. listopadu 2020 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Nábytok , Obývacie izby

Sponzorované odkazy

Do bývania sa neustále prelínajú nové a nové štýly a trendy. Niektoré sú úplne nové, a iné sa opakovane vracajú. Takým malým returnom v čase je aj súdobý trend, ktorým je štýl Legacy Lounge.

Legacy lounge možno preložiť ako dedičstvo salónikov, alebo ak chcete obývacích miestností minulosti. Z toho vyplýva, že sa tu mieša hneď niekoľko štýlov minulosti – predovšetkým retro a vintage štýl, ktoré mnohí majú radi aj dnes. Ich mixom potom vytvoríte interiér v štýle Legacy Lounge.

Return v čase je v bývaní veľmi obľúbený. Zdrojom sú pôvodné štýly, ktoré boli predtým hojne využívané, a aktuálne sú ešte doplnené a obohatené o úplne moderné a novodobé prvky. Taký je aj Legacy Lounge. Hoci z neho srší istý nádych minulosti, je úplne súčasný a veľmi príjemným aj pohodlným štýlom bývania.

Legacy Lounge

Nájdete v ňom 70. a 80. roky, retro a vintage prvky – to všetko prejavené v niektorých materiáloch, tvaroch a vzhľade niektorých prvkov, dekorácií, bytových doplnkov aj kúskov nábytku.

Nájdete tu dubové a bukové drevo, textílie s retro vzormi, predovšetkým ľan, bavlnu a satén s prešívaním, ale aj tapety a dekorácie z juty. Ďalším materiálom je kamenina, ratan a prútené kúsky, mäkké prikrývky, vankúše, vintage kvetináče, vitríny a komody.

A farebná paleta Legacy Lounge?

  • jemné a teplé odtiene
  • predovšetkým hnedá, béžová, oranžová
  • tiež bordó, staroružová
  • a nakoniec málinko sivá s lila odtieňmi

Kombinácia prírodných materiálov a kúsky lesklých plôch aj doplnkov je jemná, akoby len naznačená, ale napriek tomu viditeľná a jedinečná. Legacy Lounge je jednoducho malý return v čase, prenesený do súčasnosti, kde je obohatený o prvky dneška vrátane moderných technológií.

Páči sa vám?

Zdroj foto: Jysk

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS