1/3
Posuvné dvere na stenu

Posuvné dvere na stenu

1. března 2013 v 07.00 , Design , Kuchyne , Kúpeľne , Obývacie izby , Spálne

Sponzorované odkazy

Posuvné dvere sú praktickým a tiež veľmi častým riešením do menších priestorov, ale tiež sú skvelým dizajnovým doplnkom do bytov či domov. Nielen že skvele šetria miesto, ale tiež nie je problém s otvorenými dverami, ktoré sa môžu pliesť. A odkiaľ tento skvelý nápad dverí prišiel? Z Japonska. Na druhej strane pologule sú chytrí a ani iné dvere skoro vôbec neinštalujú. Dajú sa inštalovať nielen do bytov či domov, ale aj do kancelárií a obchodov.

Aj keď tento dverný systém nebýva práve lacný, patrí do strednej cennovej kategórie. Podľa typu a designu môžete za tento systém minúť okolo 400 eur.

Výhody posuvných dverí

Ako už teda bolo vyššie povedané, výhodou posuvných dverí na stenách je predovšetkým to, že nech už sú otvorené alebo zatvorené, tak vám neprekážajú v pohybe po byte či kancelárii. Majú veľké využitie nielen v stiesnených priestoroch, ale aj v rozľahlých halách. Istým prínosom je určite aj ich bezbariérový prístup a možnosť umiestniť tieto dvere napríklad ku schodom.

Kategórie posuvných dverí

Posuvné dvere sa ponúkajú v dvoch kategóriách, a to buď na stenu alebo do púzdra. V prípade posuvných dverí na stenu nie sú potrebné žiadne väčšie špeciálne stavebné úpravy. Tieto dvere sú zavesené na koľajnici, ktorá je prirobená práve na onú ​​stenu a je prekrytá garnížou, ktorá korešponduje s dekorom dverí.

Ak sa inštalujú posuvné dvere do púzdra, tak jeho veľkým záporom je potreba väčších stavebných úprav – do steny je totiž potrebné inštalovať tzv. stavebné puzdro, do ktorého sú potom dvere zasadené. Narozdiel ale od dverí na stenu, vzniká u tohto systému oveľa viac priestoru.

Design posuvných dverí

Z hľadiska dizajnu posuvných dverí môžete vyberať z najrôznejších dekorov, typu skiel alebo rozmerov, ale aj iných ďalších parametrov. To už ale záleží na jednotlivých výrobkoch a sprostredkovateľoch týchto služieb.

Zdroj: http://www.e-domov.cz/ , http://www.sapeli.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS